:)
Hozzávalók egy 26 cm-es kerek torta formához:
4 lapot sütünk a következő alapanyagokból:
4-szer 2 db tojás
4-szer 2 evőkanál cukor
4-szer 5 dkg étcsokoládé
4-szer 5 dkg vaj
4-szer negyed csomag vaníliás cukor
4-szer 5 dkg liszt
4-szer negyed csomag sütőpor
porcukor
a túrókrémhez:
25 dkg túró
2 dl habtejszín
1 teáskanál vanília aroma
porcukor ízlés szerint
fél citrom reszelt héja és leve
a meggyréteghez:
1 üveg magozott meggybefőtt
kb. 1 evőkanál étkezési keményítő
a csokis réteghez:
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
forró víz
tetejére 10 dkg étcsoki és 7 evőkanál habtejszín
Megsütjük a lapokat: a 2 db tojást kettéválasztjuk, a sárgáját legalább 5 percig habosítjuk a 2 evőkanál cukorral és a negyed csomag vaníliás cukorral, közben vízgőz felett összeolvasztjuk az 5 dkg csokit és az 5 dkg vajat, amit hozzákeverünk a cukros tojáshoz. Ezután tesszük bele a negyed csomag sütőporral elkevert 5 dkg lisztet, legvégül pedig a kb. 1-2 evőkanál porcukorral kemény habbá vert fehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük és 200 fokos sütőben megsütjük.
A túrós krémhez a túrót villával áttörjük, belekeverjük a vanília aromát, a citrom reszelt héját és levét, a porcukrot és a tejszínből vert kemény habot is. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A meggyes réteghez a magozott meggyet kb. 2 dl meggylével egy kisebb lábosban felforralunk és kb. 10 perc alatt szétfőzzük a meggyet. Közben az étkezési keményítőt kikeverjük kevés vízzel. A lábost a tűzről lehúzva botmixerrel simára keverjük a meggyet, majd a tűzre visszatéve hozzáöntjük a keményítőt. Hagyjuk felforrni. Ha túl sűrű, akkor további meggylé hozzáadásával hígíthatjuk. Hagyjuk langyosra hűlni (hülés közben még dermedni fog)
Mikor mind a négy lap kisült, akkor az elsőt tálra tesszük és megkenjük a csokis réteggel, amihez a kakaóport és a porcukrot összekeverjük és annyi forró vizet adunk hozzá, amennyivel egy sűrű, de kenhető mázat kapunk. Erre kerül rá a 2. lap, amit a túrós krémmel kenünk le. Ezt befedjük a harmadik lappal, amire rákenjük a meggyes réteget, amit az utolsó, 4. lappal fedünk be.
Az egészet leöntjük a tejszínnel összemelegített és csomómentesre kavart csokival. Ezt a réteget hagyjuk egy kicsit megdermedni és ezután mosolygós fejecskékkel díszíthetjük.:)
4 lapot sütünk a következő alapanyagokból:
4-szer 2 db tojás
4-szer 2 evőkanál cukor
4-szer 5 dkg étcsokoládé
4-szer 5 dkg vaj
4-szer negyed csomag vaníliás cukor
4-szer 5 dkg liszt
4-szer negyed csomag sütőpor
porcukor
a túrókrémhez:
25 dkg túró
2 dl habtejszín
1 teáskanál vanília aroma
porcukor ízlés szerint
fél citrom reszelt héja és leve
a meggyréteghez:
1 üveg magozott meggybefőtt
kb. 1 evőkanál étkezési keményítő
a csokis réteghez:
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
forró víz
tetejére 10 dkg étcsoki és 7 evőkanál habtejszín
Megsütjük a lapokat: a 2 db tojást kettéválasztjuk, a sárgáját legalább 5 percig habosítjuk a 2 evőkanál cukorral és a negyed csomag vaníliás cukorral, közben vízgőz felett összeolvasztjuk az 5 dkg csokit és az 5 dkg vajat, amit hozzákeverünk a cukros tojáshoz. Ezután tesszük bele a negyed csomag sütőporral elkevert 5 dkg lisztet, legvégül pedig a kb. 1-2 evőkanál porcukorral kemény habbá vert fehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük és 200 fokos sütőben megsütjük.
A túrós krémhez a túrót villával áttörjük, belekeverjük a vanília aromát, a citrom reszelt héját és levét, a porcukrot és a tejszínből vert kemény habot is. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A meggyes réteghez a magozott meggyet kb. 2 dl meggylével egy kisebb lábosban felforralunk és kb. 10 perc alatt szétfőzzük a meggyet. Közben az étkezési keményítőt kikeverjük kevés vízzel. A lábost a tűzről lehúzva botmixerrel simára keverjük a meggyet, majd a tűzre visszatéve hozzáöntjük a keményítőt. Hagyjuk felforrni. Ha túl sűrű, akkor további meggylé hozzáadásával hígíthatjuk. Hagyjuk langyosra hűlni (hülés közben még dermedni fog)
Mikor mind a négy lap kisült, akkor az elsőt tálra tesszük és megkenjük a csokis réteggel, amihez a kakaóport és a porcukrot összekeverjük és annyi forró vizet adunk hozzá, amennyivel egy sűrű, de kenhető mázat kapunk. Erre kerül rá a 2. lap, amit a túrós krémmel kenünk le. Ezt befedjük a harmadik lappal, amire rákenjük a meggyes réteget, amit az utolsó, 4. lappal fedünk be.
Az egészet leöntjük a tejszínnel összemelegített és csomómentesre kavart csokival. Ezt a réteget hagyjuk egy kicsit megdermedni és ezután mosolygós fejecskékkel díszíthetjük.:)
:-OOO Az biztos, hogy egy szeletkével most engem is boldoggá tennél...! :)
VálaszTörlésGyönyörűűűű!
Jaj, de helyes kis torta! Szép, finom,egyszerű... nagyon ott van :)
VálaszTörlésNagyon jó a neve és gyönyörű lett:) A krémek is szuperek, boldog lennék, ha most ehetnék egy szeletkét:)
VálaszTörlésGyönyörű,hívogat hogy egyél belőle:))
VálaszTörlésKöszönöm lányok!!! Bár a torta már elfogyott, kedves szavaitok megmelengették a szívemet:)
VálaszTörlés