Az itt bemutatott torta viszont a tavalyi szülinapomra készült! Ezzel a marcipán tortával leptem meg magam. Különlegessége, hogy először készítettem fondant a bevonáshoz és attól tartottam, hogy túl édes lesz az egész ízvilág! De feleslegesen aggódtam, mert bár a fondant valóban nagyon édes volt, a torta keserűbb krémje (párizsi krém) tökéletesen ellensúlyozta a fondant édes ízét. Így még egy saját magam készítette marcipán réteget is bele mertem csempészni a krém alá:) (a tortát citromhabnál láttam)
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
13,5 dkg cukor
1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál olaj
13,5 dkg liszt
3 mokkáskanál sütőpor
A krémhez:
40 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
A marcipánhoz:
20 dkg őrölt mandula
20 dkg porcukor
50 ml víz
pár csepp színtelen mandula aroma
és a jól bevált fondant
valamint díszítéshez egy gyönyörű fehér rózsa + porcukor
A krémhez forrósítsuk fel a tejszínt egy kisebb lábosban, tördeljük bele a csokit és addig kevergessük a tűzről levéve, amíg a csoki teljesen felolvad. Teljesen hűtsük le (jó hidegnek kell lennie), majd gépi habverővel habosítsuk a krémet.
A tészta hozzávalóit elharmadolva süssünk három lapot (az egész tojást a cukorral legalább tíz percig habosítsunk, majd keverjük hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá az olajat).
A marcipánhoz a vízből és a porcukorból főzzünk szirupot, majd keverjük hozzá az őrölt mandulát. Ízesítsük az aromával és gyúrjunk az egészből masszát. Porcukorral megszórt felületen nyújtsuk ki és vágjuk ki belőle a tortalap méretét.
Állítsuk össze a tortát:
első kihűlt piskóta lap - marcipán - krém egyharmada - második piskóta lap - krém másik harmada - harmadik piskóta lap - megmaradt krém, mellyel a torta oldalát is vonjuk be.
Végül az egész tortát fedjük be a fondant-tal, a leeső részekből pedig formázzunk kisebb golyókat. Ezekkel vegyük körbe a tortát.
Egy gyönyörű fehér rózsafejet szúrtam a torta közepébe, köré tettem díszítésnek még pár levelet és leszórtam porcukorral.
Az idei tortám is készül, nemsokára hozom...:)
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
13,5 dkg cukor
1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál olaj
13,5 dkg liszt
3 mokkáskanál sütőpor
A krémhez:
40 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
A marcipánhoz:
20 dkg őrölt mandula
20 dkg porcukor
50 ml víz
pár csepp színtelen mandula aroma
és a jól bevált fondant
valamint díszítéshez egy gyönyörű fehér rózsa + porcukor
A krémhez forrósítsuk fel a tejszínt egy kisebb lábosban, tördeljük bele a csokit és addig kevergessük a tűzről levéve, amíg a csoki teljesen felolvad. Teljesen hűtsük le (jó hidegnek kell lennie), majd gépi habverővel habosítsuk a krémet.
A tészta hozzávalóit elharmadolva süssünk három lapot (az egész tojást a cukorral legalább tíz percig habosítsunk, majd keverjük hozzá a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül pedig csorgassuk hozzá az olajat).
A marcipánhoz a vízből és a porcukorból főzzünk szirupot, majd keverjük hozzá az őrölt mandulát. Ízesítsük az aromával és gyúrjunk az egészből masszát. Porcukorral megszórt felületen nyújtsuk ki és vágjuk ki belőle a tortalap méretét.
Állítsuk össze a tortát:
első kihűlt piskóta lap - marcipán - krém egyharmada - második piskóta lap - krém másik harmada - harmadik piskóta lap - megmaradt krém, mellyel a torta oldalát is vonjuk be.
Végül az egész tortát fedjük be a fondant-tal, a leeső részekből pedig formázzunk kisebb golyókat. Ezekkel vegyük körbe a tortát.
Egy gyönyörű fehér rózsafejet szúrtam a torta közepébe, köré tettem díszítésnek még pár levelet és leszórtam porcukorral.
Az idei tortám is készül, nemsokára hozom...:)
Boldog szülinapot! Nagyon finom torta lehetett!!!
VálaszTörlésBoldog szülinapot neked, igazán szép tortát alkottál! Kíváncsian várom az idei termést is ;)
VálaszTörlésIsten éltessen nagyon sokáig - küldöm a virtuális ölelést....:)
VálaszTörlésGyönyörűséges és finomságos tortát kreáltál magadnak tavaly, és én nagyon várom az idei művedet is!
Nagyon boldog szülinapot kivánok ! Isteni finom lehet ez a torta:))
VálaszTörlésGyönyörű a tortád, nagyon finom lehet! :) Boldog szülinapot kívánok, Isten éltessen erőben, egészségben! :)
VálaszTörlésNagyon boldog szülinapot kivánok ! A torta nagyon szép:))
VálaszTörlésIsten éltessen sokáig, füled érjen bokáig! :-D Csodás a torta!
VálaszTörlésIsten éltessen sokáig! Nagyon szép lett a torta!
VálaszTörlésBoldog szülinapot kívánok:) A torta gyönyörű, az ideire is kíváncsi vagyok:)
VálaszTörlésBoldog születésnapot! NAgyon szép tortával lepted meg magad! :)
VálaszTörlésUtólagosan is Boldog Születés Napot!
VálaszTörlésBea
Utólag is boldog születésnapot kívánok!! Szép lett a torta nagyon!
VálaszTörlésMindenkinek nagyon szépen köszönöm a köszöntést:) Nagyon kedvesek vagytok! Igazán jól esett! Hétfőn hozom az idei tortát, amit szintén Citromhabtól választottam:)
TörlésNagyon szép tortád volt tavaly... Boldog születésnapot kívánok Neked! Puszi :)
VálaszTörlés