2012. október 3., szerda

ŐSZ- 23. hét-SZERDA- Csirkemájas palacsinta



A másképpen készített hortobágyi húsos palacsinta sikerén felbuzdulva készítettem ezt az ételt, most csirkemájas raguval töltve meg a palacsintákat. Legnagyobb sikert nagylányomnál és férjemnél arattam vele :)

Hozzávalók:

a palacsintához:

20 dkg liszt 33 Ft
2 tojás 76 Ft
2 dl tej 29 Ft
3 dl szódavíz
olaj
fél csokor aprított petrezselyemzöld 25 Ft

a csirkemájas raguhoz:
fél kg szív nélküli csirkemáj 349 Ft
1  fej hagyma 12 Ft
1 db paradicsom 29 Ft
piros fűszerpaprika
só, bors
majoránna, tárkony
olaj

1 kis pohár tejföl 85 Ft
-----------------------------------
összesen 640 Ft

A palacsintatészta hozzávalóit keverjük ki és tegyük félre, amíg a ragu elkészül.

Kevés olajon pároljuk meg a félfőre vágott hagymát, adjuk hozzá a kisebb kockákra aprított paradicsomot és 4-5 perc pirítás után, a tűzről lehúzva keverjük bele a pirospaprikát és a 2-3 darabba vágott csirkemájat. A tűzre visszatéve pirítsuk körbe a májat, majd szórjuk meg a fűszerekkel és kevés vizet aláöntve pároljuk puhára.

A palacsintákat süssük ki és töltsük meg a májas raguval, majd hajtsuk batyu alakba a megtöltött tésztát és tegyük olajjal vékonyan kikent tepsibe. Minden batyu tetejére halmozzunk tejfölt, ha maradt petrezselyemzöld, akkor tegyünk rá egy levélkét és szórjuk meg piros fűszerpaprikával, majd az egészet sütőbe téve melegítsük át (akinek van grill fokozat a sütőjén, azt bekapcsolva pirítsa meg a tejfölt).

Az elkészült ételt felszeletelt paradicsommal tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Imádom a húsos palacsintákat, de eddig csak csirkepörköltből készítettem. Ezzel a májassal nagyon a szívembe találtál... :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki:) Elég kevés csirkemájas recepttel rendelkezem, úgyhogy kreatívnak kell lennem, ha valami finomat szeretnék kihozni belőle. Most ezt sikerült megálmodni:)

      Törlés
  2. Nagyon szeretem a palancsintát is és a csirkemájat is, nálam is sikert arattál ezzel a párosítással! :)

    VálaszTörlés
  3. Dr gusztusos, nagyon szeretem a hortobágyit, így még nem ettem, de mivel a máj is nagy kedvenc így kötelező kipróbálni!

    VálaszTörlés