2012. szeptember 25., kedd

ŐSZ-22. hét- KEDD- Spagetti parmezános mártásban


Az ötletet Alexától merítettem. Egy nagyon gyorsan elkészíthető vacsorára volt szükségem, mert este 7 órára jegyünk volt a hazai stand up műfaj egyik általam nagyon kedvelt előadójának, Kiss Ádámnak a műsorára, akit sikerült a helyi Művelődési Házban felléptetni. Szupkay Viktorral közös műsort adtak, persze külön-külön, hatalmas sikert aratva. Aki ismeri Kiss Ádám képességeit, annak nem kell ecsetelnem, hogy milyen frenetikus előadással varázsolt pillanatok alatt mosolyt az arcokra. A mosolyból aztán hatalmas "nevetés cunami" hömpölygött végig a közönségen és a műsor végén egy véget nem érő taps orkánnal köszöntük meg az összesen másfél órás műsort...Szóval munka után gyorsan bevásároltam és előadás előtt még gyorsabban megfőztem ezt a finom tésztaételt. A mártásnak pont annyi idő kellett, amennyi idő alatt felforrt a tészta főzővize és kifőtt a tészta, tehát tényleg egy nagyon gyorsan elkészíthető kajáról van szó.

Hozzávalók:

1 csomag spagetti tészta 279 Ft
1 kaliforniai paprika 159 Ft
20 dkg csiperke gomba 154 Ft
1 kisebb fej hagyma 12 Ft
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
10 dkg sonka 145 Ft
fél liter főzőtejszín 359 Ft
1 csokor petrezselyemzöld 50 Ft
só, bors
10 dkg reszelt parmezán 351 Ft
olaj
----------------------------------
összesen 1510 Ft

A paprikát és a gombát tisztítás után csíkozzuk fel és kevés olajon pároljuk puhára. Közben sózzuk meg.

A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le.

Az aprított hagymát kevés olajon pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. 1-2 perc pirítás után öntsük fel a borral és hagyjuk forrni, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ezután keverjük hozzá a csíkokra vágott sonkát, a fűszereket, a megpárolt paprikát és gombát, végül pedig a parmezánt. Hagyjuk felforrni és készen is van.

A kész parmezános mártást keverjük össze a kifőtt tésztával és ha maradt még parmezánunk, tálaláskor szórjuk meg az étel tetejét vele.

Végezetül pedig szeretném veletek megosztani egyik kedvenc műsorszámomat Kiss Ádámtól, mely nem nélkülöz némi gasztronómiai elemet:)


8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a recept! Kicsit több tésztát kéne beiktatnom a repertoárba, ezt az ízt biztosan kipróbálom. Köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tésztából készült ételek egyik nagy előnye, hogy nagyon gyorsan elkészülnek. Már csak ez is amellett szól, hogy felkerüljenek a repertoárba:)

      Törlés
  2. Ma nálunk is egy nagyon egyszerű spagetti volt, ez is nagyon klassz:) Nem ismertem Kiss Ádámot, de nagyon jó:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tésztáról: imádom az egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom tésztákat:) Kiss Ádámról: örülök, hogy megismerted a hazai stand up egyik guruját! Ő tényleg nagyon jó:)

      Törlés
  3. Milyen jó! Ma nálunk is tésztás kaja volt:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látom, mindannyian kedveljük a tésztás ételeket! És ez jó:)

      Törlés