Kimaradt négy tojásfehérjém, amit jó háziasszonyként nem dobhattam ki, ezért készült ma desszertnek ez a habkarika. Az ötletet HajniZoli-nál láttam, akik gyönyörű habcsóktortákat készítettek. Kezdődik az eper szezon és bár még nem lehet igazán finom epret kapni, illetve csak jó borsos áron lehet, azért vettem pár szemet ebből a nálunk igen nagy népszerűségnek örvendő gyümölcsből. Ez került a habkarika közepébe, az olvasztott csokival együtt, mintegy megkoronázva az amúgy is nagyon finom édességet:)
Hozzávalók (kb. 18 db habkarikához)
4 tojás fehérje 200 Ft
20 dkg porcukor 107 Ft
csipet só
kevés vanília aroma
kevés piros színű ételfesték
18 szem eper 256 Ft
9 dkg étcsokoládé 299 Ft
---------------------------
összesen 865 Ft
A tojásfehérjét kezdjük el felverni a sóval és amikor már kifehéredett, apránként szórjuk hozzá a porcukrot és verjünk belőle kemény habot. Közben öntsük bele a vanília aromát és a piros színű ételfestéket is.
A rózsaszín habot töltsük habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk karikákat. Az én régi sütőmben 150 fokon szárítottam őket másfél óráig úgy, hogy egy fakanállal kitámasztottam a sütő ajtaját.
A kiszáradt habkarikákat tegyük tálcára és helyezzünk a közepükbe egy megmosott és szárától megfosztott eperszemet.
A csokit gőz fölött olvasszuk meg és az epres habkarikákat csíkozzuk meg vele.
Én azonnal nekiestem az édességnek, de másnapra lett igazán finom és puha.
Azt hiszem erre mondják, hogy egyszerű de nagyszerű! Habcsók, eper, csoki együtt...hmmmm, kérek én is! :-)
VálaszTörlésMilyen jól néz ki! Így eperrel is nagyszerű! Ügyi vagy!
VálaszTörlésNyam-nyam, nekem ez a habkarikás epres "cucc" nagyon tetszik! :)
VálaszTörlés