2013. július 29., hétfő

Túri szedres 2. (sütés nélkül)


A mezőtúri nyaralásokról már két írásban is beszámoltam (mezőtúri nyaralás, mezőtúri nyaralás 2.). Ez a nyár sem telhet el mezőtúri nyaralás nékül és anélkül, hogy a rengeteg most érő szeder felhasználásával valami finomság készüljön. Anyukám ezzel az egyszerű kis szedres finomsággal várt minket, ami a tavaly készült túri szedreshez képest sokkal egyszerűbb receptúra, de semmivel sem kevesbb ízértékű. Ajánlom kipróbálásra mindenkinek, aki ugyanúgy imádja ezt a gyümölcsöt, mint mi és aki ebben a kánikulában nem szeretné bekapcsolni a sütőt, ha valami kis édességre vágyik:)

Hozzávalók:
1 csomag négyzet alakú háztartási keksz

a krémhez:
1 nagy doboz 20%-os tejföl (jó sűrű legyen, így zselatin nélkül is összeáll a krém)
cukor vagy porcukor ízlés szerint
1 zacskó vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vanília aroma
1 citrom reszelt héja
egy szép adag megmosott friss szeder

tetejére csokimáz (4 evőkanál cukrozatlan kakaópor 4 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál olajjal elkeverve, majd annyi forró vízzel simára keverve, amennyivel egy nem túl folyós máz keletkezik)

Egy kisebb tepsit rakjunk ki egy sor keksszel, majd fedjük be a krémmel, amihez a végén hozzáadtuk a szedret is. A krémre megint egy sor keksz kerüljön. A felső réteg kekszet pedig vonjuk be a csokimázzal. A kész édességet tegyük hűtőbe pár órára és csak ezután vágjuk keksz méretű kockákra.

3 megjegyzés:

  1. Én is átugrom Mezőtúrra egy ilyen finomságért....mehetek? :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a szedret:) Isteni finomságot készített az anyukád, így már a nyaralás is jól kezdődik:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, igazán finom süteménnyel várt benneteket anyukád! :)

    VálaszTörlés