2012. szeptember 30., vasárnap

ŐSZ-22. hét-VASÁRNAP-Parmezános bundában sült csirke


Nehezen tudok finomabb vasárnapi ebédet elképzelni a rántott csirkénél, főleg, ha házi csirkéből készül! Márpedig anyukáméktól gyönyörű házi csirkét kaptam, volt még egy kis reszelt parmezánom is otthon, amivel fel tudtam dobni ezt az önmagában is remek fogást!

Hozzávalók:

1 db rántani való házi csirke feldarabolva
só, bors

a panírhoz:
liszt-tojás-zsemlemorzsa kevés parmezán sajttal összekeverve

olaj a kisütéshez

A csirkét sózzuk és borsozzuk meg, majd panírozzuk ki és süssük puhára a forró olajban. Ha valaki nem szereti a sok olajban sütést, mert fröcsög és egészségtelen, akkor sütheti a húst sütőben is. Ebben az esetben kenjen ki vékonyan olajjal egy hőálló tálat, sorakoztassa bele a panírozott csirkét, spriccelje meg a tetejét kevés olajjal és fedetlenül süsse puhára-ropogósra a sütőben.


2 megjegyzés:

  1. Imádom a rántott csirkét, nagyon jól néz ki a képeken! :) Parmezános bundával még nem próbáltam, de nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Tetszik ez a bunda-újítás :) Kipróbálom:))

    VálaszTörlés