2012. szeptember 28., péntek

ŐSZ-22. hét-PÉNTEK- Nagycsaládosok lasagne-ja



Trollanyu "Lasagne szegény ember módra" bejegyzését kereszteltem át egy kicsit és magán a recepten is változtattam cseppet, kizárólag azért, hogy én is hozzátegyek valamit.
 
Hozzávalók 5 főre:

kb. másfél csomag lasagne tészta 382 Ft
2 kg krumpli 129 Ft
tej
vaj
zellerzöld
10 dkg császárszalonna 135 Ft

kb. fél liter fokhagymás Besamel mártás

20 dkg mediterrán jellegű sajt 359 Ft
10 dkg mozarella golyó 159 Ft

3 db paradicsom 98 Ft
---------------------------------------
összesen kb. 1400 Ft

A krumplit hámozás után kockázzuk fel és főzzük puhára sós vízben. Ezután adjuk hozzá a vajat, tejet és botmixerrel pürésítsük össze (annyi folyadékot használjunk, hogy egy krémes állagú pürénk legyen, ami nem túl híg de nem is túl száraz), majd keverjük hozzá az aprított zellerzöldet és a kisült császárszalonna darabokat.

Egy hőálló tál aljára szedjünk kevés Besamel mártás, amire tegyünk egy réteg lasagne tésztát. Erre kerül egy réteg zelleres-császárszalonnás krumplipüré, amin osszunk el a mediterrán sajtból és a mozarella golyóból, majd megint jöhet egy réteg lasagne tészta és erre egy réteg Besamel mártás, majd megint tészta, majd püré, sajt, tészta...amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére tészta és Besamel kerüljön, amin osszuk el a megmaradt sajtokat és a vékony szeletekre vágott paradicsomot.

Az ételt alufóliával befedve toljuk előmelegített sütőbe és 30 percig puhítsuk, majd az alufóliát levéve további 10 percig süssük. Ügyeljünk rá, hogy a tészta megpuhuljon, de az étel ne száradjon ki.

2 megjegyzés:

  1. Tetszik ez az elnevezés, nagyon klassz lett:)Sokszor én is keverek bele bacon kockákat vagy valamit, hogy hús is legyen benne, akkor kelendőbb:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A kedves megjegyzést és az eredeti bejegyzést/ötletet is!:)

      Törlés