Hozzávalók 5 főre:
kb. másfél csomag lasagne tészta 382 Ft
2 kg krumpli 129 Ft
só
tej
vaj
zellerzöld
10 dkg császárszalonna 135 Ft
kb. fél liter fokhagymás Besamel mártás
20 dkg mediterrán jellegű sajt 359 Ft
10 dkg mozarella golyó 159 Ft
3 db paradicsom 98 Ft
---------------------------------------
összesen kb. 1400 Ft
A krumplit hámozás után kockázzuk fel és főzzük puhára sós vízben. Ezután adjuk hozzá a vajat, tejet és botmixerrel pürésítsük össze (annyi folyadékot használjunk, hogy egy krémes állagú pürénk legyen, ami nem túl híg de nem is túl száraz), majd keverjük hozzá az aprított zellerzöldet és a kisült császárszalonna darabokat.
Egy hőálló tál aljára szedjünk kevés Besamel mártás, amire tegyünk egy réteg lasagne tésztát. Erre kerül egy réteg zelleres-császárszalonnás krumplipüré, amin osszunk el a mediterrán sajtból és a mozarella golyóból, majd megint jöhet egy réteg lasagne tészta és erre egy réteg Besamel mártás, majd megint tészta, majd püré, sajt, tészta...amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére tészta és Besamel kerüljön, amin osszuk el a megmaradt sajtokat és a vékony szeletekre vágott paradicsomot.
Az ételt alufóliával befedve toljuk előmelegített sütőbe és 30 percig puhítsuk, majd az alufóliát levéve további 10 percig süssük. Ügyeljünk rá, hogy a tészta megpuhuljon, de az étel ne száradjon ki.
A krumplit hámozás után kockázzuk fel és főzzük puhára sós vízben. Ezután adjuk hozzá a vajat, tejet és botmixerrel pürésítsük össze (annyi folyadékot használjunk, hogy egy krémes állagú pürénk legyen, ami nem túl híg de nem is túl száraz), majd keverjük hozzá az aprított zellerzöldet és a kisült császárszalonna darabokat.
Egy hőálló tál aljára szedjünk kevés Besamel mártás, amire tegyünk egy réteg lasagne tésztát. Erre kerül egy réteg zelleres-császárszalonnás krumplipüré, amin osszunk el a mediterrán sajtból és a mozarella golyóból, majd megint jöhet egy réteg lasagne tészta és erre egy réteg Besamel mártás, majd megint tészta, majd püré, sajt, tészta...amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére tészta és Besamel kerüljön, amin osszuk el a megmaradt sajtokat és a vékony szeletekre vágott paradicsomot.
Az ételt alufóliával befedve toljuk előmelegített sütőbe és 30 percig puhítsuk, majd az alufóliát levéve további 10 percig süssük. Ügyeljünk rá, hogy a tészta megpuhuljon, de az étel ne száradjon ki.
Tetszik ez az elnevezés, nagyon klassz lett:)Sokszor én is keverek bele bacon kockákat vagy valamit, hogy hús is legyen benne, akkor kelendőbb:)
VálaszTörlésKöszönöm! A kedves megjegyzést és az eredeti bejegyzést/ötletet is!:)
Törlés