Chef Vikinél jött szembe velem a kolbászos-fetás frittata, mely azonnali elkészítésért kiáltott. Szokásomhoz hűen azonban nem akartam teljesen ugyanúgy elkészíteni a receptet, valamit szerettem volna hozzáadni, így került bele párolt káposzta és így került ki belőle a feta. Az étel pillanatok alatt vált férjem kedvencévé, még másnap is emlegette, hogy milyen finom volt. Viki, köszi!...:)
Hozzávalók:
1 kg krumpli 119 Ft
só
fél fej káposzta 150 Ft
1 kisebb fej hagyma 11 Ft
olaj
kb. 1 evőkanál cukor
só, őrölt fűszerkömény
ecet
8 tojás 280 Ft
1 kis pohár tejföl 85 Ft
2 gerezd fokhagyma
15 dkg kolbász (finom házi, nem csípős, füstölt kolbász)
só, bors
kevés kakukkfű
-----------------------
összesen kb. 650 Ft + a kolbász
A káposztát pároljuk meg először. Ehhez a káposzta külső, nem túl szép leveleit szedjük le, torzsáját vágjuk ki és csíkozzuk fel. Egy nagyobb lábosban hevítsünk kevés olajat, majd karamellizáljuk meg rajta a cukrot (alacsony lángon!). Nem kell kavargatni. Közben a hagymát vágjuk apróra és borítsuk hozzá a közben barnára olvadt cukorhoz. Pirítsuk 4-5 percig, ezután keverjünk hozzá ízlés szerinti fűszerköményt, legvégül pedig a káposztát. Sózzuk meg, jól forgassuk át, öntsük fel ízlés szerinti ecettel, majd lefedve pároljuk puhára.
A krumplit hámozás után kockázzuk fel és sós vízben főzzük puhára. Ha kész, szűrjük le.
A tojásokat verjük fel kevés sóval, adjuk hozzá a tejfölt, a zúzott fokhagymát, borsot, kevés kakukkfüvet és a karikázott kolbit.
Egy hőálló tálat kenjünk ki kevés olajjal, terítsük szét benne a krumplit, majd a káposztát és öntsük rá a tojásos-kolbászos keveréket.
Az egészet toljuk előmelegített sütőbe és süssük készre (a közepe is süljön meg).
De jól néz ki, nem ettem még ilyesmit...:) Mentettem!
VálaszTörlésMennyire jó benne ez a káposztás csavarintás!
VálaszTörlésEnyim pasi is díjazta - de nekem is nagyon ízlett! És örülök, hogy nektek is :-))
Azt hiszem, van is itthon hozzá minden, már csak ki kell találnom, hogy mikor készítsem el! Nagyon guszta! :)
VálaszTörlés