2012. szeptember 29., szombat

ŐSZ-22. hét-SZOMBAT- Spenótos rizottóval töltött csirkemell fetás paradicsom salátával



Maradt még kevés spenótom abból az adagból, amit egy nénitől vásároltam a bolt előtt, így felhasználtam a mai menühöz.

Hozzávalók 5 főre:

1 kg csirkemell filé 1498 Ft
só, bors

1 nagy bögre rizs 58 Ft
1 kis fej hagyma 13 Ft
kb. 1 dl száraz fehérbor
kb. 3 nagy bögre meleg víz
4 marék tisztított spenót
(esetleg parmezán sajt)
olaj

4 db szép nagy paradicsom 211 Ft
1 kisebb doboz feta sajt 489 Ft
------------------------------------
összesen 2270 Ft

A csirkemellet szeljük vékonyabb szeletekre, kicsit klopfoljuk ki és sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalát.

A rizottóhoz az aprított hagymát pároljuk üvegesre kevés olajon, majd pirítsuk rajta fehérre a rizst. Öntsük fel a borral és addig forraljuk, amíg a bort magába szívja a rizs. Ezután apránként mindig annyi meleg vízzel öntögessük fel, amennyi egyszerre ellepi és így főzzük puhára. Közben sózzuk meg. Legvégül adjuk hozzá a tisztított és apróra vágott spenótot (és a parmezánt). A kész rizottónak krémes és nem száraz állagúnak kell lennie.

A csirkemell szeleteket töltsük meg a rizottóval és tekerjük fel, majd tegyük olajjal vékonyan kikent hőálló tálba és forró sütőben süssük puhára a húst (először fólia alatt pároljuk, majd a fóliát levéve süssük pirosra, esetleg kevés bort is önthetünk alá)

A ételt a közben elkészített fetás paradicsom salátával tálaljuk (a kockára vágott paradicsomot keverjük össze a kockára vágott fetával)

1 megjegyzés:

  1. Mire végig olvastam a nevét, nagyokat nyeltem... nagyon guszta. Megkóstolhatom? :)

    VálaszTörlés