Hozzávalók:
60 dkg liszt 99 Ft
6 dl tej 89 Ft
6 db tojás 228 Ft
9 dl szódavíz
csipetnyi só
kevés cukor
kevés cukor
10 dkg darált dió (anyukámtól kaptam)
házi vagy nagyon jó minőségű sárgabarack lekvár
------------------------------------------------
összesen 420 Ft + a dió
A palacsintákat a szokásos módon készítsük el és süssük ki, majd egyenként szórjuk meg a darált dióval és tekerjük fel. A megtöltött és feltekert palacsintákat metéljük kb. 1 cm széles darabokra és tegyük egy nagyobb tálba.
A lekvárt keverjük simára és öntsük rá a tálban várakozó diós palacsinta metéltre. Még langyosan fogyasszuk.
Az édességet Csepregi Éva készítette el egy TV-s főzőműsorban, annyi különbséggel, hogy ő tojásfehérjéből vert és sárgabarack lekvárral ízesített kemény habot kent a palacsinta metélt tetejére, amit forró sütőben rápirított (addig sütötte, amíg a hab megszínesedett).
------------------------------------------------
összesen 420 Ft + a dió
A palacsintákat a szokásos módon készítsük el és süssük ki, majd egyenként szórjuk meg a darált dióval és tekerjük fel. A megtöltött és feltekert palacsintákat metéljük kb. 1 cm széles darabokra és tegyük egy nagyobb tálba.
A lekvárt keverjük simára és öntsük rá a tálban várakozó diós palacsinta metéltre. Még langyosan fogyasszuk.
Az édességet Csepregi Éva készítette el egy TV-s főzőműsorban, annyi különbséggel, hogy ő tojásfehérjéből vert és sárgabarack lekvárral ízesített kemény habot kent a palacsinta metélt tetejére, amit forró sütőben rápirított (addig sütötte, amíg a hab megszínesedett).
Legszívesebben belebökném a villámat a monitorba...de tudom, hogy hasztalan...:-DDD
VálaszTörlésMár megint elérted, hogy csorogjon a nyálam... :P
VálaszTörlésSzuper jó, én is szívesen megkóstolnám! :)
VálaszTörlés