Kedvenc levesem egyike. Egzotikussá teszi a fűszerezésnek használt curry, gyömbér és csillagánizs...
Hozzávalók:
kb. 50 dkg sütőtök (nem baj, ha több) 98 Ft
1 közepes fej hagyma 13 Ft
1 gerezd fokhagyma
fél liter zöldségleves
fél liter tej (vagy főzőtejszín) 75 Ft
1 teáskanál curry
fél teáskanál őrölt szerecsendió
fél teáskanál őrölt gyömbér
1 db csillagánizs
egy pici darab egész fahéj
só, bors
olaj
----------------------------------------------
összesen kb. 200 Ft
Egy nagyobb lábosban melegítsük fel az olajat és pároljuk meg rajta az aprított hagymát, majd a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a curryt és további 1 percig pirítsuk. Ezután engedjük fel a zöldséglevessel és adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott tököt is és a fűszereket. Fedő alatt főzzük puhára.
Ha a tök megpuhult, öntsük fel a tejjel. Hagyjuk felforrni, vegyük ki belőle a fahéj darabot és a csillagánizst, majd a tűzről lehúzva botmixerrel pürésítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése