2012. szeptember 10., hétfő

ŐSZ-20. hét-HÉTFŐ- Cserepes tarhonya


Görög salátával, mely mostanában (a gyerekek kívánsága szerint) igen gyakran került nálunk az asztalra. De ezt nem panaszként mondom, hiszen egy csupa vitamin köretről van szó és örülök, hogy a gyerekek is ennyire szeretik!

Hozzávalók:

25 dkg tarhonya 98 Ft
3 db paradicsom 108 Ft
2 db tojás 76 Ft
1 fej hagyma 18 Ft
1 csokor petrezselyemzöld 50 Ft
10 dkg csülök sonka 149 Ft
só, bors
1 evőkanál Vegeta
1-1 teáskanál bazsalikom, kakukkfű
olaj
------------------------------------
összesen 500 Ft

Egy nagyobb serpenyőben melegítsünk kevés olajat és pirítsuk meg rajta a tarhonyát. Öntsük fel térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel, szórjuk hozzá a fűszereket és tegyük bele a megpucolt, nyolcfelé vágott hagymát. Lefedve addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul és az összes nedvesség elfő alóla.

A habosra felvert tojást öntsük hozzá a puha tarhonyához, óvatosan keverjük bele a vékony gerezdekre vágott paradicsomot, valamint az aprított petrezselyemzöldet és a csíkokra vágott sonkát és az egészet borítsuk át egy cserépedénybe. Fedjük be alufóliával (vagy az edény tetejével) és előmelegített, forró sütőben süssük 15 percig.

A közben elkészített görög salátával tálaljuk.

2 megjegyzés: