Hozzávalók:
1 liter házi paradicsomlé
fél liter zöldségleves
1 babérlevél
1 zellergumó 106 Ft
(1 csokor zellerlevél- nálam most kimaradt, mert nem kaptam)
2 csapott evőkanál cukor
1 gerezd fokhagyma
só
bazsalikom
olaj
pár szelet kenyér (fejenként 1 vagy kettő)
10 dkg szeletelt mozarella sajt (light változatot kaptam) 219 Ft
-----------------------------------------
összesen kb. 500 Ft
A zellert hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
Egy nagyobb lábosban melegítsünk kevés olajat és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg rajta a szeletelt fokhagymát. Dobjuk rá a zellert és további 1-2 perc pirítás után öntsük fel a paradicsomlével és a zöldséglevessel. Ízesítsük sóval, cukorral, babérlevéllel, forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük puhára a zellert.
A lábost húzzuk le a tűzről és a babérlevél eltávolítása után keverjük simára egy botmixerrel. A lábost a tűz fölé visszatéve ízesítsük kevés bazsalikommal és forrás után zárjuk el alatta a gázt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése