2012. szeptember 18., kedd

ŐSZ-21. hét-KEDD- Zelleres paradicsomleves



Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem a zeller és a paradicsom legalább annyira összeillenek, mint a borsó meg a héja...Remek párt alkotnak együtt és amellett, hogy mindketten nagyon sok vitamint tartalmaznak, tehát egészségesek, még finomak is:) Most sajtos pirítóssal fogyasztottuk.

Hozzávalók:

1 liter házi paradicsomlé
fél liter zöldségleves
1 babérlevél
1 zellergumó 106 Ft
(1 csokor zellerlevél- nálam most kimaradt, mert nem kaptam)
2 csapott evőkanál cukor
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom
olaj

pár szelet kenyér (fejenként 1 vagy kettő)
10 dkg szeletelt mozarella sajt (light változatot kaptam) 219 Ft
-----------------------------------------
összesen kb. 500 Ft

A zellert hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.

Egy nagyobb lábosban melegítsünk kevés olajat és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg rajta a szeletelt fokhagymát. Dobjuk rá a zellert és további 1-2 perc pirítás után öntsük fel a paradicsomlével és a zöldséglevessel. Ízesítsük sóval, cukorral, babérlevéllel, forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük puhára a zellert.

A lábost húzzuk le a tűzről és a babérlevél eltávolítása után keverjük simára egy botmixerrel. A lábost a tűz fölé visszatéve ízesítsük kevés bazsalikommal és forrás után zárjuk el alatta a gázt.

A kész levest a sajttal megpirított kenyérrel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése