A habos körtés mintájára készült, gyermekeim kívánságára. A felhasznált gyümölcsön kívül annyi még a különbség, hogy a darált kekszes alapba kókuszreszelék is került (férjem kívánságára:)), valamint tej helyett joghurtot kevertem hozzá.
Hozzávalók:
20 dkg darált háztartási keksz 95 Ft
10 dkg kókuszreszelék 159 Ft
10 dkg puha vaj 86 Ft
10 dkg porcukor 36 Ft
kb. 1 kis pohár natúr joghurt 59 Ft
5 db banán 342 Ft 289 Ft
4 dl habtejszín 296 Ft
2 evőkanál porcukor
1 zacskó habfixáló 74 Ft
1 teáskanál vanília aroma
a csokimázhoz:
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál porcukor
forró víz
------------------------------
összesen 1100 Ft
A kekszes alaphoz keverjük össze a darált kekszet és a kókuszreszeléket, valamint a porcukrot, majd morzsoljuk hozzá a vajat, végül annyi joghurtot gyúrjunk hozzá, amennyivel egy nem morzsalékos, hanem összeálló, jól formázható masszát kapunk. A kész masszát nyomkodjuk bele egyenletesen egy közepes tepsi aljába (ha kisebb tepsit használunk, az sem, baj, legfeljebb vastagabb lesz az alap).
A héjától megfosztott banánt karikázzuk fel (vékonyabbra, vastagabbra, tepsi méretétől függően) és terítsük szét egy rétegben a kekszes alap tetején.
A nagyon jól lehűtött tejszínt keverjük össze a porcukorral, vanília aromával és a habfixálóval, majd verjük fel kemény habbá és kenjük rá a banános rétegre.
A tejszín tetejét csokimázzal vékonyan csíkozzuk meg (a csokimázhoz a porcukorral elkevert kakaóport annyi forró vízzel tegyük csomómentessé, amennyivel egy folyós mázat kapunk).
A kész édességet jól lehűtve szeleteljük fel.
Hozzávalók:
20 dkg darált háztartási keksz 95 Ft
10 dkg kókuszreszelék 159 Ft
10 dkg puha vaj 86 Ft
10 dkg porcukor 36 Ft
kb. 1 kis pohár natúr joghurt 59 Ft
5 db banán 342 Ft 289 Ft
4 dl habtejszín 296 Ft
2 evőkanál porcukor
1 zacskó habfixáló 74 Ft
1 teáskanál vanília aroma
a csokimázhoz:
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál porcukor
forró víz
------------------------------
összesen 1100 Ft
A kekszes alaphoz keverjük össze a darált kekszet és a kókuszreszeléket, valamint a porcukrot, majd morzsoljuk hozzá a vajat, végül annyi joghurtot gyúrjunk hozzá, amennyivel egy nem morzsalékos, hanem összeálló, jól formázható masszát kapunk. A kész masszát nyomkodjuk bele egyenletesen egy közepes tepsi aljába (ha kisebb tepsit használunk, az sem, baj, legfeljebb vastagabb lesz az alap).
A héjától megfosztott banánt karikázzuk fel (vékonyabbra, vastagabbra, tepsi méretétől függően) és terítsük szét egy rétegben a kekszes alap tetején.
A nagyon jól lehűtött tejszínt keverjük össze a porcukorral, vanília aromával és a habfixálóval, majd verjük fel kemény habbá és kenjük rá a banános rétegre.
A tejszín tetejét csokimázzal vékonyan csíkozzuk meg (a csokimázhoz a porcukorral elkevert kakaóport annyi forró vízzel tegyük csomómentessé, amennyivel egy folyós mázat kapunk).
A kész édességet jól lehűtve szeleteljük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése