2012. augusztus 21., kedd

NYÁR-19. hét-HÉTFŐ- Krémtúrós szelet (sütés nélkül)


A múltkori házi krémtúró pillanatok alatt elfogyott! Olyan gyorsan, hogy szerintem behabzsolásával 100-on világrekordot döntöttek a gyerekeim! A baj az volt, hogy a férjem adagját is elfogyasztotta egy titokzatos kis manó, így nem volt mit tenni, újrázni kellett! Kicsit tartalmasabb variáción törtem a fejem, sütni a melegben nem volt kedvem (egyébként is odáig vagyok a kekszes alapú édességekért), így megszületett ez a sütés nélküli, kekszes alapú édesség! A krémtúróba került némi zselatin a múltkorihoz képest, hogy összefogja a krémet, a desszert tetejét pedig finom édes áfonya díszítette...:)

Hozzávalók egy 27*34-es tepsihez:

az alaphoz:
30 dkg darált háztartási keksz 161 Ft
12 dkg puha vaj 105 Ft
10 dkg porcukor 34 Ft
3 evőkanál kakaóporból, 3 evőkanál porcukorból, 1 evőkanál olajból és pár evőkanál forró vízből készült csokiöntet (olcsóbb és szerintem finomabb is, mint az olvasztott étcsoki)
esetleg kevés tej, ha a csokimáztól nem állna össze a massza (ebben az esetben legközelebb 4-5 evőkanál kakaóporból-porcukorból készüljön a csokiöntet)

a krémtúróhoz:
fél kg túró 369 Ft
10 dkg porcukor 34 Ft
1 csomag főzős vaníliás pudingpor 99 Ft
5 dl tej 79 Ft
4 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília aroma
2 dl habtejszín 148 Ft
1 evőkanál porcukor
fél zacskó zselatin 45 Ft

1 doboz áfonya 299 Ft
-----------------------------------------
összesen 1370 Ft

Először a darált kekszes alapot készítsük el. Ehhez a kekszet morzsoljuk el a porcukorral és a vajjal, majd öntsük és dolgozzuk hozzá a csokimázat. Egy nem morzsalékos, hanem összeálló, jól formázható masszát kell kapnunk a végén. Ezt a masszát nyomkodjuk bele egyenletesen a tepsi aljába.

A krémtúrót az itt található módon készítsük el annyi különbséggel, hogy a legvégén keverjük a krémtúróhoz a 4 evőkanál vízzel felmelegített (de nem forralt!) zselatint. A zselatinos krémtúrót simítsuk rá a kekszes alapra és díszítsük ki a megmosott áfonyával.

A kész édességet tegyük pár órára hűtőbe, hogy a krémtúró megdermedjen és csak ezután szeleteljük fel.

4 megjegyzés:

  1. Igazad van, nagyon jól variálható ez a krémtúró! Tudod mivel tudnám még elképzelni? Málnával, bár abból már csak leginkább fagyasztott van :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Málnával és eperrel lehet a legfinomabb! Meg szederrel is!:)

      Törlés
  2. Gondolom a sütid után újabb világrekord született 100-on! :-DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...:)...Szerintem csúcsot döntöttek a gyerkőcök!...:)

      Törlés