2012. október 2., kedd

ŐSZ-23. hét-KEDD- Variációk leveles tésztára: 1 édes, 1 sós



Az előre legyártott és készen kapható leveles tészta a gasztronómia Istennőjének (vagy Istenének, nem tudom, melyik a helyes megállapítás...) az egyik legnagyobb adománya! Hogy miért mondom ezt? Egyrészt szorgos kezek helyettem már elkészítették, másrészt remek áron kapható, harmadrészt remekül variálható, hiszen készülhet belőle sós vagy édes étel is, negyedrészt nagyon könnyű vele dolgozni, nem igényel évekre visszamenő konyhai gyakorlatot és mindezek mellett még finom is! Ma kakaós csiga és pongyolás virsli készült belőle.

Hozzávalók:

a kakaós csigához:

1 csomag gyorsfagyasztott leveles tészta 195 Ft
kevés liszt
pár evőkanál cukrozott kakaópor (attól függően, hogy milyen kakaósan szeretjük a csigát)
pár evőkanál porcukor (édességtűrő képességünk szerint)
a kenéshez kevés tej
-------------------------------------
összesen kb. 250 Ft

A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékletűre kiengedni, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékony téglalap alakúra. Szórjuk meg a kakaóporral és a porcukorral, majd szorosan tekerjük fel (ha szép nagy téglalapot sikerült nyújtani, akkor a lapot megfelezve két tekercset is készíthetünk). A tekercset vágjuk fel kb. 1,5 cm vastag szeletekre és az így kapott kis csigákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejüket kenjük meg tejjel és forró sütőben süssük szép aranyszínűre.

a pongyolás virslihez:

1 csomag gyorsfagyasztott leveles tészta 195 Ft
8 db virsli a kedvenc fajtánkból 368 Ft
a kenéshez kevés tej
a tálaláshoz ketchup, mustár, majonéz, torma (ízlés szerint)
----------------------------------------------------------
összesen 565 Ft

A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékletűre kiengedni, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékony téglalap alakúra. Hosszában vágjunk belőle 8 csíkot (ha több virslit készítünk, akkor annyi csíkot, amennyi virslit vásároltunk) és egyenként burkoljuk be vele a virsliket. Tegyük olajjal kikent hőálló tálba, tetejüket kenjük meg a tejjel és forró sütőben süssük szép aranyszínűre. Tálaláskor kínáljunk mellé ketchupot, majonézt, mustárt, tormát.


2 megjegyzés:

  1. Osztom a véleményed mindenben és kérnék is egyet mindegyikből - nyitom az ablakom... :)))

    VálaszTörlés