2012. november 8., csütörtök

ŐSZ-25. hét-CSÜTÖRTÖK- Tonhalas, újhagymás pupusa


Ha ettetek már gyorsan elkészítehtő, finom ételt...!!! Hmmm....Ez a pupusa pont ilyen! Vikinél láttam a receptet, elkészítettem, mely jött, látott, győzött és újrázásért kiált!

Hozzávalók 8 db a képen látható méretű pupusához:

30 dkg liszt 48 Ft
1 kávéskanál só
1 teáskanál sütőpor
0,5 dl olaj
1,5 dl víz
fél csokor petrezselyemzöld 25 Ft

egy kisebb doboz jó minőségű tonhal konzerv 579 Ft
fél tubus natúr tömlős sajt 117 Ft
3 szál újhagyma 58 Ft
---------------------------------
összesen kb. 830 Ft

A lisztet keverjük össze a sóval, az aprított petrezselymezölddel és a sütőporral, majd az olaj és a víz hozzáadásával jól gyúrjuk össze. A végeredménynek egy nem túl kemény, formázható tésztának kell lennie. Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre, formázzunk mindegyikből gombócot, majd kevéssé lisztezett felületen nyújtsuk ki mindegyiket kör alakúra.

Minden kör közepére tegyünk a tonhalas masszából, kenjük meg a kör széleit vízzel, majd a kört hajtsuk félbe úgy, hogy az összes levegő is kimenjen a töltelékből és a széleket jól nyomkodjuk le. A nyújtófával óvatosan, hogy a tészta ne szakadjon ki, illetve a töltelék se folyjon ki, nyújtsuk laposra a megtöltött tésztát, majd a széleket egy villa segítségével még egyszer nyomkodjuk össze.

A megtöltött pupusa mindkét oldalát süssük száraz, forró serpenyőben 3-3 percig (amíg barna foltok lesznek rajta).

Nagyon szeretjük a tonhalat, ami remek töltelékként szolgált, de igazából bármivel meg lehet tölteni a pupusát (darálthús, máj vagy májkrém, paradicsom, sajt...), ebből is látszik, hogy egy remekül variálható ételről van szó, ami ráadásul meggyőzően finom:)


2 megjegyzés:

  1. Aha, látom, nektek is bejött! Mi is roppant elégedetten kajáltunk be belőle :-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, szerintem nálunk is nagy kedvenc lenne! :)

    VálaszTörlés