A megunhatatlan sajtos rúd újabb változata következik. Készült már simán és medvehagymával is, most pedig egy hirtelen ötlettől vezérelve paradicsom szószt kevertem a tésztájába.
Az alaprecept itt található, annyi változtatással, hogy a tejföl helyett 1,5 dl paradicsom szósz kerül bele, illetve kb. 1 csapott evőkanál oreganó vagy bazsalikom.
A paradicsom szószhoz kb. 3-4 db paradicsomra van szükség, melyeknek héját húzzuk le és a lecsupaszított paradicsomokat turmixoljuk össze. Így kb. 1,5 dl szósz keletkezik. Ezt kell a tésztába keverni. Ha túl sok lenne a tésztához adott szósz, akkor kevés liszttel ellensúlyozzuk.
A végeredmény egy nagyon finom rúd lesz, melyben nem tolakodóan sok a paradicsom íze, viszont az oreganó vagy bazsalikom nagyon jól kiegészíti és ez éppen elég ahhoz, hogy ne tudjuk abbahagyni a fogyasztását:)
Remekül illet hozzá mintegy mártogatósként a gombás rosottóval töltött paradicsomhoz tálalt paradicsom öntet.
Jó ötlet! A színén is látszik, szép!
VálaszTörlésKöszönöm!!!...:)
TörlésJól néz ki! :) A hozzávalókból ítélve akár még pizzás ízű is lehet, vagy nem?! :)
VálaszTörlés