Úgy látszik ez a hét a pohárkrémeké, de ki bánja ezt? Nem kell mindig sütemény! Most így a fürdőruha szezon kezdetén egyébként sem ajánlott a sütemények túlzott fogyasztása. Ez a tejfölös meggykrém viszont annál inkább, hiszen kevés kalória van benne, pláne, ha a porcukrot mézzel helyettesítjük és kihagyjuk belőle a krémsajtot/mascarponét. Egyszóval: Kedves (állandóan az alakunkra vigyázó) Nőtársaim, ha valami kis édességre vágynánk, ezt a pohárkrémet nyugodt szívvel fogyaszthatjuk!...:)
Hozzávalók 4 főre:1 üveg magozott, cukrozott meggybefőtt 319 Ft
2 dl tejföl 95 Ft
(10 dkg krémsajt, pl. mascarpone - nálam most kimaradt)
kevés citromlé (a halnál felhasználtból)
ízlés szerinti porcukor
a meggyzseléhez:
a meggybefőtt leve
1 evőkanál étkezési keményítő
------------------------------
összesen 420 Ft
A meggybefőttet szűrjük le, a levét tegyük félre, valamint 16 szem meggyszemet is tegyünk félre a díszítéshez.
A többi meggyszemet turmixoljuk össze, majd keverjük el a tejföllel, (krémsajttal), citromlével és a porcukorral. A kész krémet öntsük pohárkákba vagy kompótos tálkákba.
A meggyzseléhez a leszűrt meggylevet forraljuk fel egy kisebb lábosban, majd sűrítsük be a kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel. Hűtsük langyosra és mindegyik pohár meggykrémbe öntsünk a meggyzseléből, amit villa segítségével keverjünk el a krémben.
A kész desszert tetejét a félretett meggyszemekkel díszítsük és jól lehűtve fogyasszuk.
Tetszik,küldhetnél is egy pohárral:))
VálaszTörlésImádnivaló könnyű kis desszert, és milyen csodás a színe is:)
VálaszTörlésGyönyörű pohárkrém, igazán étvágygerjesztő! :-)
VálaszTörlésSzuper, nagyon tetszik (a recept is és a végeredmény is)! :)
VálaszTörlésNagyon finom, könnyű desszert, nagyon tetszik! :-)
VálaszTörlésKedves Móni! Már elküldtem, még nem kaptad meg...:):):)
VálaszTörlésKedves Trollanyu, Teller-Cake, Hankka és Zsuzsa! KÖSZÖNÖM! Mindig szívet melengető érzés egy ilyen egyszerű kis édességgel a tetszéseteket elnyerni:)