Mennyei ízharmónia jellemzi ezt az ételt: a cékla, a krémsajt és a dió együtt fenséges ízélményben részesíti a kedves különlegesebb ízekre is vágyó fogyasztót! Egyszerű, mégis különleges vacsorát sikerült készíteni, ami ráadásul vitaminokban is gazdag:) Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 4 főre:
2 db szép, közepes méretű cékla 150 Ft
5 dkg krémsajt 124 Ft
2,5 dkg tisztított dióbél
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 tojás 50 Ft
1 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
--------------------------
összesen 350 Ft
A céklát alaposan sikáljuk meg és héjastul tegyük bele egy nagyobb fazékba (őszinte leszek: én már az elején meghámoztam a céklákat). Öntsünk alá 3-4 dl vizet és fedő alatt, alacsony lángon főzzük 40 percig. Ezután hámozzuk meg, vágjuk félbe és a belsejüket kaparjuk ki úgy, hogy tölthetők legyenek.
A kivájt cékla darabokat vágjuk apróra és keverjük össze a krémsajttal, a durvára vágott dióbéllel, a zsemlemorzsával, a zúzott fokhagymával és a tojással, majd ízesítsük sóval és borssal.
A kivájt céklákat helyezzük tűzálló tálba és a mélyedését töltsük meg púposan a keverékkel.
Előmelegített forró sütőben süssük kb. 20 percig.
Mi melegen fogyasztottuk, de hidegen is lehet tálalni, attól függően, hogy előételnek, salátának vagy főételnek kínáljuk.
A recept Frank Júlia szakácskönyvében jelent meg.
A recept Frank Júlia szakácskönyvében jelent meg.
Nagyon guszta és bíztos finom is.
VálaszTörlésKöszi az ötletet:))
Igen, de nem sziplán finom, hanem mennyeien! Érdemes kipróbálni:)
TörlésNagyon jól néz ki, el tudom képzelni az ízét, nagyon finom lehet. Amúgy is szeretem a céklát.
VálaszTörlésHa szereted a céklát, baj nem lehet...:)
Törlésklassz a cékla
VálaszTörlésmángoldról képet raktam fel, lehet néhány piacon venni biztosan, hisz Nők Lapjában Bálint gazda is irt róla
Köszönöm, utána járok, mert most már tényleg érdekel az íze:)
Törlés