2012. május 17., csütörtök

Óvónéniknek és dadusoknak ballagási ajándék!





Tavaly ballagott kisebbik lányom az oviból, idén pedig a kisfiam hagyja ott az óvodát. SZM szülőként 4 éve rám hárul a feladat, hogy valami szép ajándék ötlettel álljak a szülők elé. Emiatt bőszen böngészem az internetet, jobbnál jobb ötletek után kutatva. Mottóm az, hogy nem kell drága ajándék (olvastam arról különböző fórumokon, hogy arany gyűrűt, meg nyakláncot ajándékoztak a szülők...?), inkább valami személyes dolog, ami a maga nemében egyedi vagy különleges. Így találtam rá a mézeskalács könyv ötletére Mohánál. A fentebb látható 4 gyönyörűséges mézeskalács emlékkönyvet készítette el a mi ballagásunkra Moha  (amit ezúton is nagyon köszönök neki!!!:)), Igazi egyedi, kézműves ajándékok, amit az óvónénik tavalyig biztosan nem kaptak egyik évben sem, így nagyon meghatódtak az ajándékozásnál. Gyönyörű kézműves munka (csak ismételni tudom magam!), gyönyörű idézettel, amit szintén Mohánál láttam meg egy másik mézeskalács emlékkönyvön. Nemcsak az óvónénik jöttek oda hozzám könnyes szemekkel a műsor után (mert azzal is készültünk), hanem a szülők is gratuláltak az ötlethez és nemkülönben a fantasztikus kivitelezéshez! A ballagási műsor után ÓVÓNÉNINK (így, csupa nagy betűvel és azt hiszem ezzel mindent elmondtam Róla) könnyes szemekkel és elcsukló hangon köszönte meg a műsort és azt mondta, hogy neki ez a legszebb ajándék! Hiszen így minden gyermek külön-külön el tudott tőle és a többi óvónénitől búcsúzni egy-egy verssel. Természetesen mi szülők is nyeltük a könnyeinket...:) A mi csupa nagy betűs ÓVÓNÉNINK, aki 3 évig, egészen pici koruktól nagycsoportos korukig szerette, tanítgatta és mindig jó szóval nevelte a gyermekeinket, megérdemelte ezt a kis fáradozást, ami a műsor begyakorlása és az ajándékok megszervezése igényelt! (speciális eset volt, hogy 3 óvónénitől kellett búcsúzni, ami azért fordulhatott elő, mert bővítették az óvodát, új csoport szobákat építettek és átcsoportosítás volt az óvónénik között, így az egyik óvónő átkerült egy másik csoportba és a helyére egy új óvónéni érkezett...) Szóval ez volt a ballagó nagycsoportosok ajándéka. Idén is valami hasonlóan szép dolgot szeretnék Moha segítségével megvalósítani, remélem sikerül:) Ígérem beszámolok róla...

A csoport ajándék pedig egy nagyon szép, öblös (henger alakú) IKEA-s üveg váza volt, amire az egyik szülő Micimackót  (mert Micimackó csoport vagyunk) és a "Micimackó csoport 2010/2011"-es feliratot gravírozta.

Remélem tudtam segíteni azon szülőknek, akik tanácstalanul keresgélnek az interneten jó ballagási ajándékok után kutatva:)

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek, valóban egyedi és különleges ajándék:)

    VálaszTörlés
  2. Úristen, de szépek... Nem csodálom, hogy az ÓVÓNÉNIK könnyekig hatódtak :-) Ezt sokáig emlegetni fogják, az egészen biztos!

    VálaszTörlés
  3. Még én is meghatódtam a soraidat olvasva, Moha munkái pedig valóban gyönyörűek! :)

    VálaszTörlés
  4. Moha munkái egyszerűen meseszépek! Milyen aprólékos és biztos kezet igénylő munka a betűk írása vagy a virág motívumok felrajzolása! És ezek a színek, amiket használ! Varázslatos!

    VálaszTörlés
  5. Hova kéne felírni, hogy két év múlva ez eszembe jusson??? Nagyon eredeti ötlet!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldj egy elérhetőséget, amin két év múlva emlékeztetni tudlak!...de azt meg én hova írjam fel...???...:)

      Törlés
  6. Vállalsz még ilyen csodákat?

    VálaszTörlés