...melybe kevés darált diót is csempésztem. Azt gondoltam, hogy marad egy kevés másnapra is...tévedtem. Ebéd után öten szépen elfogyasztottuk a még langyos süteményt:)
Hozzávalók:
3 db savanykás alma 88 Ft
pár evőkanál sárgabarack lekvár
4 tojás 200 Ft
5 evőkanál porcukor
8 dkg vaj 71 Ft
6 evőkanál tej
6 evőkanál liszt
5 dkg darált dió
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csapott teáskanál sütőpor
1 kávéskanál só
kevés citromlé
a tetejére fahéjas porcukor
a forma kikenéséhez vaj és liszt
-------------------------------
összesen kb. 500 Ft
Egy hosszúkás, szögletes tepsit kenjünk ki vajjal és szórjunk be liszttel.
A vajat olvasszuk fel és hűtsük ki.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük fehéredésig a cukor felével és a sóval, majd apránként, felváltva adjuk hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Ezután csorgassuk bele az olvasztott, de már nem forró vajat és a fahéjat. Végül keverjük hozzá a darált diót és óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjéből a maradék cukorral felvert kemény habot is.
A tésztát simítsuk bele a kikent tepsibe és 200 fokra előmelegített, forró sütőben süssük meg.
Közben az almákat hámozzuk meg és vágjuk cikkekre. Locsoljuk meg kevés citromlével.
A megsült tésztát borítsuk sütőlemezre és a tetejét kenjük be vékonyan a lekvárral, rakjuk rá az almaszeleteket, szórjuk meg a fahéjas porcukorral és csak annyi időre tegyük vissza a sütőbe, hogy az alma megszínesedjen, de még ne roskadjon össze.
Ez hiper-szuper jól néz ki! :D :D Kíváncsi vagyok rá nagyon, szívesen megkóstolnám!!
VálaszTörlésJajj, most te kínzol engem! Ez fenségesen néz ki!!
VálaszTörlésNagyon tetszik nekem is:) Faháj és alma, mindig nyerő páros. Nálunk sem maradt volna semmi másnara, az biztos:)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésBocsánat, de kétszer jelent meg a megjegyzésem:)
VálaszTörlésHát, nem csodálom, hogy hamar elfogyott! Nagyon jól néz ki, és biztosan finom is volt! :)
VálaszTörlésKoszönöm mindenkinek a kedves szavakat:)
VálaszTörlés