Imádom a hagymát, akár levesben, akár salátában, pirítva, párolva, sózva...mindenhogy jöhet. Ezért készítettem el a virslik mellé ezt a hagymasalátát, ami Frank Júlia receptkönyvéből való. Finom, egészséges, hagymakedvelő diétázóknak is ajánlom, viszont gyermekes családoknak nem: az én gyermekeim, mikor meghallották, hogy hagyma van benne, megkóstólni sem voltak hajlandók:)
Hozzávalók:
10 db roppanós virsli 568 Ft
1 nagy fej lilahagyma 20 Ft
1 nagy fej vöröshagyma 22 Ft
1 kisebb póréhagyma 50 Ft
2 ecetes uborka
2 savanykás ízű alma 45 Ft
1 teáskanál ecetes torma
2 dl kefír 79 Ft
2 evőkanál olaj
1 teáskanál porcukor
só
------------------------------
összesen 785 Ft
Az összes hagymát tisztítsuk meg és vágjuk egyforma vékony karikákra. Sózzuk meg és hagyjuk legalább fél órát pihenni, hogy levet engedjen és elveszítse erős aromáját.
Az ecetes tormát közben keverjük össze az olajjal, a kefirrel és a porcukorral. A fél óra letelte után az eredeti recept szerint keverjük össze a hagymával úgy, hogy nem nyomkodjuk ki, hanem a sós levét is beleöntjük (én kicsit kinyomkodtam a hagymákat). Ezután adjuk az egészhez hozzá a meghámozott és vékony szeletekre vágott almát és az ugyancsak vékony karikára szeletelt uborkát. Jól keverjük át és befedve, legalább fél napra tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A kész salátát a kifőtt virslikkel tálaljuk.
De jó kis recept, van is itthon minden hozzá így neki is látok, jó lesz holnap vacsira! :-)
VálaszTörlésRemélem ízleni fog...várom a visszajelzéseket!:)
TörlésNagyon fincsi lehet, szeretném! :)
VálaszTörlésJó lenne, ha hálózaton keresztül küldhetném...:)
TörlésNekem nagyon bejön a hagymasaláta! A tormát meg csak én szeretem a családból:) de kifogom próbálni.
VálaszTörlésA torma nálunk is gondot okoz (kivéve engem és a páromat, bár csak ritkán jön ránk a tormaevési kényszer...). Szerintem torma nélkül is finom a hagymasali:)
Törlés