2012. május 30., szerda

1 hét-hétszer 1 töltött finomság - SZERDA - Tortellinivel töltött paprika hajók


Be kell vallanom, hogy most nem én készítettem a tortellinit, hanem kész terméket vettem...( Ez a napunk ugyanis úgy alakult, hogy nem volt időm a házi tortellinire, mert este 7 órára értünk haza. Ha ekkor kezdtem volna hozzá, talán este 9 körül tudtunk volna vacsorázni., előbb biztosan nem, így maradt a nem túl egészséges, de gyors megoldás, vagyis a boltban vásárolt kész termék, amit csak ki kellett főzni.) A spenótos Besamel mártás pont annyi idő alatt készült el, amennyi a tészta megfőzéséhez kellett, így este 7 óra 30 perckor már a terített asztal mellett fogyasztottuk el az egyébként nagyon finom végeredményt. A házi tortellini receptemet itt olvashatjátok.

Hozzávalók 4 főre:

2 db szép nagy kaliforniai paprika (lehet piros, sárga, zöld, bármilyen színű) 398 Ft
1 csomag sonkás tortellini tészta 739 Ft

a spenótos Besamelhez:
1 nagyobb fakanálnyi vaj
liszt
tej
friss spenót vagy fagyasztott krémes parajpüré 369 Ft
2 gerezd fokhagyma

a hajó árbocának és vitorlájának fogpiszkáló és sonka
---------------------------------------
összesen kb. 1510 Ft

Tegyünk fel egy nagyobb fazékban vizet forrni 1 evőkanál sóval és főzzük ki benne a tortellini tésztát (7-8 perc a főzési ideje). Ha kész, szűrjük le.

A spenótos Besamelhez közepes lábosban olvasszuk fel a vajat és kézi habverővel keverjünk hozzá annyi lisztet, amennyivel egy csomós állagú masszát kapunk. Pár perc pirítás után öntsük fel annyi tejjel, amilyen sűrű mártást szeretnénk és gyors mozdulatokkal keverjük csomómentesre (ebben az esetben sűrű mártást kell kapnunk). Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a megtisztított paraj leveleket (vagy a fagyos parajpürét). Sózzuk meg, reszeljük hozzá a fokhagymát és addig forraljuk, amíg a paraj levelek összeesnek (vagy a fagyos parajpüré teljesen felolvad benne).

A paprikákat jól mossuk meg, vágjuk ketté, szárát és magjait távolítsuk el és töltsük meg a kifőtt és leszűrt tortellinivel (legközelebb töltés előtt a megtisztított paprikákat kicsit elősütöm a sütőben, hogy puhábbak legyenek).  Kanlazzunk rá bőven a spenótos mártásból, majd a sonka szeleteket félbevágva és az így kapott csíkot összehajtva és fogpiszkálóra tűzve állítsuk az elkészült árbocot a tésztába.

Akár látványos vendégváró fogásként is el tudom képzelni ezt az ételt.

2 megjegyzés:

  1. De jópofák ezek a hajócskák, biztos minden gyereket kóstolásra késztetnek - és persze felnőttet egyaránt... :-)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ötletes a tálalás, tényleg étvágygerjesztő! :) És még finom is! :)

    VálaszTörlés