2013. április 19., péntek

Krumpli cordon bleu medvehagymás-sörös káposztával




Notburga receptje óriási sikert aratott nálunk! Nem emlékszem, hogy utoljára melyik ételért kaptam ennyi elismerést! Pedig egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető fogásról van szó, amelynek én is a munkából hazaérve, délután negyed hatkor álltam neki. És mennyire megérte!!! A sörös-medvehagymás párolt savanyú káposzta pedig megérne egy külön bejegyzést! Eszméletlenül finom és remekül passzol ehhez az ételhez! A dicsáradat után akkor következzen a recept:)

Hozzávalók:
fél kg krumpli sós vízben megfőzve és áttörve 90 Ft
5 dkg vaj 38 Ft (500 grammos Ráma Harmóniával számolva)
2 tojás 80 Ft
15-20 dkg liszt (nekem többre volt szükségem) 34 Ft

5 dkg sonka 89 Ft
5 dkg szeletelt sajt 74 Ft

fél kg savanyú káposzta 58 Ft
1 kisebb vöröshagyma 13 Ft
1 evőkanál cukor
1 babérlevél
3-4 szál medvehagyma
2 dl sör 71 Ft
olaj
------------------------------
összesen kb.  550 Ft

Az áttört, langyosra hűtött krumplihoz keverjük hozzá a vajat, a tojást és a liszttel gyúrjuk megfelelő állagúra. A masszát tegyük lisztezett felületre, formázzuk henger alakúra és vágjuk fel ujjnyi vastag szeletekre. Az így kapott két korong közé tegyünk egy korong méretének megfelelő szelet sonkát és sajtot, majd a széleket jól nyomkodjuk össze és süssük szép pirosra forró olajban.

Az apróra vágott hagymát futtassuk meg egy kisebb lábosban melegített olajon, szórjuk rá a cukrot, hagyjuk felolvadni, majd tegyük rá a savanyú káposztát (amit előtte felapríthatunk). Öntsük fel a sörrel, tegyük hozzá a babérlevelet és az aprított medvehagymát, majd fedő alatt kb. 10-15 perc alatt pároljuk puhára. Figyeljünk arra, hogy ne égjen le.

A pirosra sült krumpli cordon bleu-t a párolt káposztával tálaljuk.

11 megjegyzés:

  1. Megint milyen jó ötletet hoztál! :) Mentettem!

    VálaszTörlés
  2. Atyavilág micsoda szuper ötlet! Imádom a krumplit - próba lesz!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper,tetszik:))Kipróbálós!

    VálaszTörlés
  4. De jól néz ki, ez nálam is kipróbálós lesz, a krumpli a kedvenc a családban:) Eza sörös kposzta is nagyon izgalmas, van itthon sör is, káposzta is:)

    VálaszTörlés
  5. Biztos vagyok benne hogy nálunk is kelendő lesz ez a finomság :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyszerű ez a krumpli! Hamarosan kipróbálásra kerül:-)

    VálaszTörlés
  7. Ez a fogás így tökéletes, ahogy van! :) Külön-külön is nagyon finom lehet, hát még együtt! :)

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy sikeres volt nálatok is! Szép hetet!

    VálaszTörlés
  9. Én is ki fogom próbálni, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  10. Egy kérdésem van, bő olajban sütötted ki vagy elég csak egy kevésben ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell olyan bő olaj, mint pl. a fánk sütéséhez (hogy lebegjen az olaj tetején), viszont a kevés olaj sem jó, mert leéghet. Kb. ujjnyi vastag olajban süsd ki, majd papírtörlőn itasd le róla a felesleget.:)

      Törlés