Notburga receptje óriási sikert aratott nálunk! Nem emlékszem, hogy utoljára melyik ételért kaptam ennyi elismerést! Pedig egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető fogásról van szó, amelynek én is a munkából hazaérve, délután negyed hatkor álltam neki. És mennyire megérte!!! A sörös-medvehagymás párolt savanyú káposzta pedig megérne egy külön bejegyzést! Eszméletlenül finom és remekül passzol ehhez az ételhez! A dicsáradat után akkor következzen a recept:)
Hozzávalók:
fél kg krumpli sós vízben megfőzve és áttörve 90 Ft
5 dkg vaj 38 Ft (500 grammos Ráma Harmóniával számolva)
2 tojás 80 Ft
15-20 dkg liszt (nekem többre volt szükségem) 34 Ft
5 dkg sonka 89 Ft
5 dkg szeletelt sajt 74 Ft
fél kg savanyú káposzta 58 Ft
1 kisebb vöröshagyma 13 Ft
1 evőkanál cukor
1 babérlevél
3-4 szál medvehagyma
2 dl sör 71 Ft
olaj
------------------------------
összesen kb. 550 Ft
Az áttört, langyosra hűtött krumplihoz keverjük hozzá a vajat, a tojást és a liszttel gyúrjuk megfelelő állagúra. A masszát tegyük lisztezett felületre, formázzuk henger alakúra és vágjuk fel ujjnyi vastag szeletekre. Az így kapott két korong közé tegyünk egy korong méretének megfelelő szelet sonkát és sajtot, majd a széleket jól nyomkodjuk össze és süssük szép pirosra forró olajban.
Az apróra vágott hagymát futtassuk meg egy kisebb lábosban melegített olajon, szórjuk rá a cukrot, hagyjuk felolvadni, majd tegyük rá a savanyú káposztát (amit előtte felapríthatunk). Öntsük fel a sörrel, tegyük hozzá a babérlevelet és az aprított medvehagymát, majd fedő alatt kb. 10-15 perc alatt pároljuk puhára. Figyeljünk arra, hogy ne égjen le.
A pirosra sült krumpli cordon bleu-t a párolt káposztával tálaljuk.
------------------------------
összesen kb. 550 Ft
Az áttört, langyosra hűtött krumplihoz keverjük hozzá a vajat, a tojást és a liszttel gyúrjuk megfelelő állagúra. A masszát tegyük lisztezett felületre, formázzuk henger alakúra és vágjuk fel ujjnyi vastag szeletekre. Az így kapott két korong közé tegyünk egy korong méretének megfelelő szelet sonkát és sajtot, majd a széleket jól nyomkodjuk össze és süssük szép pirosra forró olajban.
Az apróra vágott hagymát futtassuk meg egy kisebb lábosban melegített olajon, szórjuk rá a cukrot, hagyjuk felolvadni, majd tegyük rá a savanyú káposztát (amit előtte felapríthatunk). Öntsük fel a sörrel, tegyük hozzá a babérlevelet és az aprított medvehagymát, majd fedő alatt kb. 10-15 perc alatt pároljuk puhára. Figyeljünk arra, hogy ne égjen le.
A pirosra sült krumpli cordon bleu-t a párolt káposztával tálaljuk.
Megint milyen jó ötletet hoztál! :) Mentettem!
VálaszTörlésAtyavilág micsoda szuper ötlet! Imádom a krumplit - próba lesz!
VálaszTörlésNagyon szuper,tetszik:))Kipróbálós!
VálaszTörlésDe jól néz ki, ez nálam is kipróbálós lesz, a krumpli a kedvenc a családban:) Eza sörös kposzta is nagyon izgalmas, van itthon sör is, káposzta is:)
VálaszTörlésBiztos vagyok benne hogy nálunk is kelendő lesz ez a finomság :)
VálaszTörlésNagyszerű ez a krumpli! Hamarosan kipróbálásra kerül:-)
VálaszTörlésEz a fogás így tökéletes, ahogy van! :) Külön-külön is nagyon finom lehet, hát még együtt! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikeres volt nálatok is! Szép hetet!
VálaszTörlésÉn is ki fogom próbálni, nagyon guszta!
VálaszTörlésEgy kérdésem van, bő olajban sütötted ki vagy elég csak egy kevésben ?
VálaszTörlésNem kell olyan bő olaj, mint pl. a fánk sütéséhez (hogy lebegjen az olaj tetején), viszont a kevés olaj sem jó, mert leéghet. Kb. ujjnyi vastag olajban süsd ki, majd papírtörlőn itasd le róla a felesleget.:)
Törlés