2013. április 15., hétfő

Medvehagymás cukkini krémleves


Őrületes: medvehagyma szezon van! Ilyenkor képes lennék minden ételt medvehagymával ízesíteni. A hétvégét Judit húgoméknál töltöttük, együtt sürögtünk-forogtunk a konyhában, aminek következtében remek fogások kerültek az asztalra! Ráadásul minden ételt hirtelen ötlettől vezérelve készítettünk el, nem volt előre megírt recept, csak egy alapötlet, melyet a hűtőben talált hozzávalókkal gondoltunk tovább + szinte kivétel nélkül mindegyiket medvehagymával tettünk gazdagabbá. A hétvégi ízkavalkád első fogásaként következzen ez a nagyon finom leves, melyből mindenki legalább két tányérral fogyasztott. Egyszerű, gyors, egészséges...ez a három jelző ugrik be azonnal róla.

Hozzávalók:
3 nagyobb darab cukkini megtisztítva és kockákra vágva
1 nagy fej hagyma
olíva olaj
víz
1 db zöldségleves kocka
só, bors
4-5 szál medvehagyma
2 dl habtejszín

A hagymát vágjuk apróra és kevés olíva olajon pároljuk puhára. Borítsuk hozzá a cukkinit. 5-6 perc pirítás után öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítsük sóval, borssal, majd ha felforrt, tegyük bele a zöldségleves kockát is. Alacsony lángon főzzük puhára a cukkinit.

Ezután adjuk hozzá a megmosott és felaprított medvehagymát, majd további 5 perc főzés után a gázról lehúzva botmixerrel pürésítsük. Láng fölé visszatéve öntsük hozzá a tejszínt és forrás után zárjuk el alatta a gázt. Mi nem sűrítettük sem liszttel, sem étkezési keményítővel, sem krumplival.

A kész levest pirított kenyérrel tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. Tegnap nálunk is ez a leveske volt ebédre, imádjuk. Csak nálam cukkini nélkül készült.

    VálaszTörlés
  2. Micsoda ízbomba lehet! Tetszik :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a cukkinit és a medvehagymát is, nagyon finom lehet így együtt a levesben! :) Ügyesek vagytok! :)

    VálaszTörlés