2013. április 26., péntek

Tonhalas penne medvehagymás sajtkrémmel


Vadászom a tonhalas recepteket, mert a párommal imádjuk. Bence megeszi, a lányok viszont nem kedvelik. Ennél a Katánál látott nagyon finom tésztaételnél mindkét tábornak tudtam kedvezni, ugyanis csak az étel egyik felére tettem tonhalat. Nagyon hamar elfogyott, mindenkinek ízlett, bátran ajánlom kipróbálásra.

Hozzávalók:
1 csomag penne tészta (500 g) 325 Ft (durum tésztából készült)

1-1 piros és zöld húsú paprika csíkozva 330 Ft
1 doboz hámozott paradicsom konzerv 151 Ft
1 kis üveg magozott fekete olajbogyó 259 Ft
1 kiskanál cukor
1 doboz tonhal konzerv 399 Ft
1 tubus natúr sajtkrém 212 Ft
5 dkg sajt (nálam trappista, de jobb a parmezán) 91 Ft
pár evőkanál tejföl
3 szál medvehagyma
só, bors
olaj
------------------------
összesen kb. 1800 Ft

A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le.

A tonhal olaját öntsük egy kisebb lábosba és addig süssük rajta a paprikát, amíg karamellizálódni kezd. Borítsuk rá a paradicsom konzervet, a leszűrt olajbogyót, ízesítsük sóval, borssal, cukorral és főzzük sűrűre. Forgassuk hozzá a kifőtt tésztát és az egészet borítsuk hőálló tálba. Az egyik felére most tegyük rá a tonhalat (bele is keverhetjük a fele tésztába).

A sajtkrémet keverjük kenhetőre a tejföllel, a reszelt sajttal,  ízesítsük sóval, borssal, aprított medvehagymával és egy kanál segítségével rakosgassuk a tészta tetejére. Az egészet toljuk forró sütőbe kb. 10 percre, hogy a sajt meg tudjon olvadni a tetején. Melegen tálaljuk.



5 megjegyzés:

  1. Hmmm és a tonhalas részére voksolok, de nálunk is csak én szeretem, Z nem - így nekem több marad :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk nagy kedvenc lenne, szeretjük nagyon a tonhalat,meg mindent ami finom:)) Nézzél be hozzám, van számodra egy meglepi:)

    VálaszTörlés
  3. Remekül összeállítottad, viszem az ötletet a recepttel! :)

    VálaszTörlés
  4. Ez a megosztott megoldás ismerős, mert mindig van valaki, aki valamit éppen nem szeret:-) jó ötlet a tonhallal!

    VálaszTörlés
  5. Nálunk a tonhal saláta a sláger, de ezt is ki kell próbálnom mert biztos nagyon finom! :)

    VálaszTörlés