2012. augusztus 12., vasárnap

NYÁR-18. hét-VASÁRNAP- Gyros csirkenyárs



Könnyed nyári étel, amelyből a sok is kevés:) Köszönhetően Alexa Christie fantasztikus házi fűszerkeverékének!

Hozzávalók kb. 5 nyárshoz:

80 dkg csirkemell filé 1279 Ft
2 paradicsom 78 Ft
1 fej vöröshagyma 18 Ft

fél teáskanál bors, 1 teáskanál őrölt rozmaring, 2 teáskanál oreganó, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 2 teáskanál fokhagyma granulátum, 1 teáskanál fahéj, fél teákanál reszelt és kiszárított citromhéj

40 dkg sárgarépa 107 Ft

olaj
--------------------------
összesen 1490 Ft

A fűszerkeverék hozzávalóit jól keverjük össze. A csirkemellet vágjuk közepes kockákra és szórjuk meg a fűszerkeverékkel, valamint sóval. Húzzuk fel nyársra úgy, hogy minden harmadik húst után egy szelet paradicsom és egy szelet hagyma kerüljön. Tegyük a nyársakat grillrácsra, kenjük meg olajjal és süssük készre (nekem nem volt otthon fokhagyma granulátum, ezért a zúzott fokhagymát az olajba kevertem bele és ezzel kenegettem a nyársak mindkét oldalát, szerencsére nem égett meg a fokhagyma rajta- pont a fokhagyma könnyű leégése miatt javasolja Alexa a granulátum használatát)

A répákat hámozzuk meg, vágjuk négybe és főzzük sós vízben félpuhára. Szűrjük le, majd tegyük grillrácsra (a húsnyárs után), kenjük meg a fokhagymás olajjal és pirítsuk át.

Az elkészült nyársakat és répát Tzatzikivel tálaljuk (a Tzatzikit most tejfölben elkevert mediterrán -feta-jellegű sajttal készítettem, amihez a szokásos reszelt uborka és fokhagyma került még).

3 megjegyzés: