2013. február 1., péntek

Egyszerű tésztavacsora 5.


Szerintem mindenki szereti a tésztát! Mert a különféle szószókkal remekül variálható, mert egy kicsit hízlal -és ami hízlal, az köztudottan finom- és mert gyorsan elkészül. Mint a mostani is (hasonlóan a sorozat 4-es számú tagjához). Gyerkőceim kedvence a spagetti tészta, de másfajta tésztából is remek (megint egy indok arra, hogy miért szerethető). Ha valaki jobban szereti a makarónit, készítse azzal, ha jobban kedveli a pennét, akkor azzal...ma már annyiféle tészta található a bolti palettán. Legutóbb színes tésztát használtam, na, az volt a gyerkőcöknél a favorit! Egyébként ez az étel most a hűtőben talált maradék alapanyagok felhasználásával készült, így nem tudok pontos adagokat írni, mint ahogy árakat sem. De ezek ismerete nélkül is meg tudjátok főzni, mert hibázni nem lehet (még egy érv az egyszerű tésztaételek szerethetősége mellett)

Hozzávalók:
1 csomag spagetti tészta

a szószhoz:
kevés vaj
2 gerezd fokhagyma
1 csirkemell filé
kb. 1 dl száraz fehérbor (kihagyható)
kb. 10 dkg fagyasztott zöldborsó
1 evőkanál mustár
fél liter csirkehúslé (lehet kockából is)
2 dl tejföl vagy főzőtejszín (minimum 20 %-os)
1 csokor petrezselyemzöld
citromlé (ízlés szerint)
só, bors

A spagetti tésztát főzzük ki a szokásos módon, majd szűrjük le.

Amíg a tészta főzővize felforr és a tészta megfő, addig kockázzuk fel a húst, majd egy nagyobb serpenyőben megmelegített vajon pirítsuk fehéredésig. Sózzuk és borsozzuk meg, adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát, majd 1-2 perc pirítás után öntsük fel a borral. Hagyjuk felforrni.

Ezután borítsuk hozzá a zöldborsót (nem baj, ha fagyos) és a csirkehúslét. Addig főzzük, amíg a hús és a borsó megpuhul.

Közben a tejfölt vagy a tejszínt (esetleg fele-fele arányban mindkettőt) keverjük ki a mustárral, kevés sóval és öntsük hozzá a csirkés alaphoz. Forraljuk fel és zárjuk el alatta a gázt. Az egészet szórjuk meg az aprított petrezselyemzölddel, locsoljuk meg a citromlével és fedő alatt hagyjuk állni 10 percig.

A kifőtt tésztát a kész mártással tálaljuk.

8 megjegyzés:

  1. Jelentem, én szeretem a tésztát. Ez a recept is nagyon jól hangzik. Lehet, hogy megvan a mai vacsora? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jelentem, értettem! Jó étvágyat a vacsorához!:)

      Törlés
  2. Én a fehérboros verziót kérném, rohanok az ablakhoz...:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na most rohanj az ablakhoz, mert most tudom küldeni!:)))

      Törlés
  3. Hozzám jöhet borosan is, anélkül is, bárhogy:-)

    VálaszTörlés
  4. Szeretem az ilyen könnyű vacsorákat:)

    VálaszTörlés