2013. február 20., szerda

Pihe-puha meggyes tekercs


A nagy sikert arató almás és túrós után most itt a következő változat (imádom, amikor egy recept sokféleképpen variálható!), mégpedig a meggykrémes! De tarsolyban van már a csokis és a kókuszos változat is. A gyerkőceim nem fogynak ki az ötletekből! Naná! Hiszen az ő pocakjukban landol az elkészített édességek igen jelentős része...

Tészta itt

Meggykrém:
30 dkg fagyasztott magozott meggy
3 dl víz
4 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 teáskanál vanília aroma
kb. 5 evőkanál búzadara
1 citrom reszelt héja

a kenéshez kb. 1 dl tej, melyet vanília aromával ízesítsünk

a szóráshoz porcukor

A meggyet puhára főzzük a cukorral, fahéjjal, vanília aromával ízesített vízben, majd botmixerrel pürésítjük (nem baj, ha marad benne pár darab egész meggyszem). A gázra visszatéve hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a búzadarát és besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.

A kinyújtott tésztát megkenjük a meggykrémmel és feltekerjük, majd szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mindegyik tetejét megkenjük a vanília aromával ízesített tejjel és előmelegített sütőben megsütjük.

Tálaláskor porcukorral meghintjük.

8 megjegyzés:

  1. Nekem is bejön ez a változat is! Kár, hogy az én gyomromban nem landol egy morzsa sem...:(
    :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony kár...:( De biztos vagyok benne, hogy egyéb finomságok igen...amiket meg én kóstolnék meg szívesen:)

      Törlés
  2. Nem csodálom, hogy nagy sikere van, hisz nagyon guszta. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Minden próbálkozásom ellenére eddig mindenkinek az almás ízlett a legjobban:)

      Törlés
  3. Nyami :-)

    Ha lesz csokis és lesz kókuszos, legyen csokis-kókuszos is! :-)

    VálaszTörlés
  4. Ezek a tekercsek... mennyeiek :)

    VálaszTörlés