2012. november 7., szerda

ŐSZ-25. hét-SZERDA- Üdítő szelet


Azért üdítő szelet, mert igazából sokféle üdítőből el lehet készíteni. Most szénsavas narancs üdítőt használtam, de készítettem már almaléből és piros színű üdítőkből is - puncs ízű pudingporral. Legutóbb felvetődött bennem a kóla ötlete (csak akkor vagy karamell vagy csoki ízű pudingport kellene használni), de a megvalósítás még várat magára:)

Hozzávalók:

1 csomag négyzet alakú háztartási keksz 135 Ft

2 csomag főzős vaníliás pudingpor 194 Ft
8 dl tej 116 Ft
8 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília aroma

2 csomag főzős vaníliás pudingpor 194 Ft
7 dl szénsavas narancs üdítő (nálam Apenta narancs) 102 Ft
3 evőkanál cukor

díszítésnek 2 db narancs 104 Ft
--------------------------------
összesen kb. 845 Ft

Ennél az édességnél bátran hívjuk a gyerekeket a konyhába segíteni. Első feladatuk, hogy a tepsi alját kirakják a háztartási keksszel (szépen egyenletesen, egy rétegben).

Második feladat a puding elkészítése: egy kisebb lábosba borítsák bele a két pudingport, melyet keverjenek ki 16 evőkanál tejjel csomómentesre, majd a többi tejet is öntsék hozzá, tegyenek bele cukrot, vanília aromát és alacsony láng felet, állandóan kavargatva főzzék sűrűre a pudingot. A még forró pudingot öntsék rá a kekszes alapra és egy kanál segítségével szépen egyengessék el.

Harmadik feladat az üdítős réteg elkészítése. Ehhez a másik két pudingport szintén borítsák bele egy kisebb lábosba, keverjék ki 16 evőkanál üdítővel, öntsék hozzá a többi üdítőt is, majd mehet bele a cukor és az egészet megint csak alacsony láng felett, állandóan kevergetve sűrítsék be. A még forró krémet öntsék rá a pudingos rétegre és egy kanál segítségével egyengessék el.

Utolsó feladat a díszítés. A meghámozott és vékony karikára vágott narancs szeleteket rendezgessék el a még meleg üdítős krém tetején.

Az elkészült süteményt teljesen hűtsék ki, majd anya vagy apa segítségével szeleteljék fel és fogyasszák egészséggel:)

12 megjegyzés:

  1. Milyen jó, könnyed, mutatós finomság!

    VálaszTörlés
  2. De jó! Én kakaós piskótával és túrós krémmel ismertem Fanta-szelet néven. De nem hiába vagy Te a sütés nélküli finomságok szakértője! :)))
    És azok a narancs-karikák...hmmmm...
    Ja, és várom a kólás verziót! /Meg a torta-konzultációt ha szükséged van rá egyáltalán:))/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Fanta-szeletet is imádjuk, de a gyerekek nem szívesen eszik meg a tésztát, csak a túrós és fantás réteget. Egyébként ezt az üdítő szeletet is lehet túrósan készíteni, úgy még finomabb...:)

      Törlés
  3. De jó, tetszenek rajta a narancskarikák! Én is most tettem közzé a mai sütimet, de csak a neve ugyanaz. Én a Teller-cake-es változatot ismertem:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...ami szintén nagyon finom és mutatós lett nálad:)

      Törlés
  4. Nagyon szép, ez olyan, mint a jaffa szelet? Én csak azt ismerem, de azt is csak ettem, sosem sütöttem. Az tuti, hogy a gyerekek kedvence:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a jaffa szelet (vagy Fanta szelet) is hasonló, csak sütni kell (már a tésztáját) és egy túrós réteg is gazdagítja az ízeket. Az én verzióm sütés nélkül készül és (bár most nem került bele) túrósan is el lehet készíteni:)

      Törlés
  5. Nekem is bejön a narancskarika a tetején :) Én Mirinda-szelet néven ismerem, de kólával sem lehet rossz ;) Egyébként szerintem ahhoz simán használhatsz kólaszörpöt :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ötletet, bár sem kólát, sem kóla szörpöt nem fogyasztunk. De egyszer azért belefér, főleg süti formájában...:)

      Törlés
  6. Igazi gyerekbarát desszert, nemcsak a fogyasztás, hanem az elkészítés okán is! :) Nagyon jól mutatnak a narancskarikák a szeletek tetején! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igaz, amit írsz, mármint, hogy gyerekbarát, hiszen a gyerekek is el tudják készíteni és IMÁDJÁK!...:)

      Törlés