2012. november 22., csütörtök

ŐSZ-26. hét-CSÜTÖRTÜK- Egyszerű tésztavacsora 2.



Az "Egyszerű tésztavacsora" bejegyzés sikerén felbuzdulva következzen a második felvonás. Úgy látom, hogy a munkával és gyerekneveléssel telt fárasztó hétköznapok után ugyan jól esik a finom, főtt étel, csak éppen kevés energia áll rendelkezésre az elkészítéséhez. Nos, ez a tésztaétel nagyon hamar elkészül, osztatlan sikert okozott, vagyis finom és ráadásul vitaminokban is gazdag. Kell még más egy hétköznapi vacsorához?!...:)

Hozzávalók 5 főre:

2 fej brokkoli (másfél kg) 686 Ft

a besamel mártáshoz: kb. 1 nagy fakanálnyi vaj, liszt, tej, só, bors kb. 80 Ft

1 csomag bármilyen tészta (nálam a mamámtól kapott szarvacska tészta került az asztalra)
-------------------------------
összesen kb. 766 Ft + a tészta

A brokkolit bontsuk rózsáira és sós vízben főzzük puhára. A felét turmixoljuk össze kevés főzővíz hozzáadásával, a másik felét szűrőkanállal szedjük ki.

A brokkoli főzése után maradt vízhez (ha szükséges) öntsünk még vizet, adjunk még sót, forraljuk fel és főzzük ki benne a tésztát.

A besamel mártáshoz a vajat hevítsük sercegésig egy közepes lábosban, kézi habverővel keverjünk hozzá annyi lisztet, amennyivel egy csomós állagú masszát kapunk, pirítsuk 1 percig, majd apránként, gyors keverő mozdulatokkal öntsük fel annyi tejjel, amennyivel egy sűrű mártást kapunk (alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrítsük be a mártást!). Sózzuk és borsozzuk meg, borítsuk hozzá a brokkoli turmixot és keverjük el benne óvatosan az egyben hagyott brokkoli rózsákat is.

A leszűrt tésztát az elkészült brokkolis besamel mártással leöntve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése