A lúdláb kockából maradt ki egy fél üveg meggybefőtt, amit ehhez a tekercshez gondoltam felhasználni.
Hozzávalók:
a kekszes alaphoz:
fél kg darált háztartási keksz 269 Ft
10 dkg vaj 87 Ft
kb. 10 dkg porcukor 36 Ft
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 dkg kókuszreszelék 74 Ft
a meggybefőtt leve
a krémhez:
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor 98 Ft
3 dl tej 43 Ft
kb. 4 evőkanál cukor
5 dkg kókuszreszelék 74 Ft
10 dkg vaj 87 Ft
fél üveg lecsöpögtetett, magozott meggybefőtt (házi)
5 dkg kókuszreszelék 74 Ft
----------------------------
összesen kb. 850 Ft + a meggybefőtt
A vaníliás pudingport szórjuk egy kisebb lábosba, keverjük csomómentesre 8 evőkanál tejjel, majd a többi tejet is hozzáadva alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrítsük be. Közben ízesítsük a cukorral és keverjük hozzá a kókuszreszeléket is.. A sűrű pudingot hagyjuk teljesen kihűlni.
A kekszes alaphoz vegyítsük össze a darált kekszet, a kakaóport, a porcukrot és a kókuszreszeléket, majd morzsoljuk hozzá a vajat, végül pedig annyi meggylével gyúrjuk össze, amennyivel egy összeálló, nem morzsaékos, könnyen formázható masszát kapunk.
A már hideg pudinghoz keverjük hozzá a habosra kavart vajat, jól dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a meggybefőttet is.
Terítsünk ki egy alufólia darabot, szórjuk meg bőven kókuszreszelékkel és nyújtsuk ki rajta vékonyra a kekszes massza felét. Kenjük meg a pudingos-vajas-meggyes krémmel és az egészet az alufólia segítségével tekerjük fel. A másik kekszes masszát is készítsük el, majd mindkét tekercset tegyük hűtőbe.
A lehűlt és így könnyebben szeletelhető tekercseket kb. 1 cm széles szeletekre vágva tálaljuk.
Hozzávalók:
a kekszes alaphoz:
fél kg darált háztartási keksz 269 Ft
10 dkg vaj 87 Ft
kb. 10 dkg porcukor 36 Ft
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 dkg kókuszreszelék 74 Ft
a meggybefőtt leve
a krémhez:
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor 98 Ft
3 dl tej 43 Ft
kb. 4 evőkanál cukor
5 dkg kókuszreszelék 74 Ft
10 dkg vaj 87 Ft
fél üveg lecsöpögtetett, magozott meggybefőtt (házi)
5 dkg kókuszreszelék 74 Ft
----------------------------
összesen kb. 850 Ft + a meggybefőtt
A vaníliás pudingport szórjuk egy kisebb lábosba, keverjük csomómentesre 8 evőkanál tejjel, majd a többi tejet is hozzáadva alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrítsük be. Közben ízesítsük a cukorral és keverjük hozzá a kókuszreszeléket is.. A sűrű pudingot hagyjuk teljesen kihűlni.
A kekszes alaphoz vegyítsük össze a darált kekszet, a kakaóport, a porcukrot és a kókuszreszeléket, majd morzsoljuk hozzá a vajat, végül pedig annyi meggylével gyúrjuk össze, amennyivel egy összeálló, nem morzsaékos, könnyen formázható masszát kapunk.
A már hideg pudinghoz keverjük hozzá a habosra kavart vajat, jól dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a meggybefőttet is.
Terítsünk ki egy alufólia darabot, szórjuk meg bőven kókuszreszelékkel és nyújtsuk ki rajta vékonyra a kekszes massza felét. Kenjük meg a pudingos-vajas-meggyes krémmel és az egészet az alufólia segítségével tekerjük fel. A másik kekszes masszát is készítsük el, majd mindkét tekercset tegyük hűtőbe.
A lehűlt és így könnyebben szeletelhető tekercseket kb. 1 cm széles szeletekre vágva tálaljuk.
Fincsi lehet! Átdobhatnál néhány szeletet így éjszakára:-)
VálaszTörlésKérés teljesítve! Jó étvágyat hozzá:)
TörlésDe jó ötlet így főzött krémmel tölteni, vajasan nekem nagyon tömény. Legközelebb így csinálom ;-)
VálaszTörlésEgyet kell értenem: a vajas krém szerintem is túl tömény. Ez a variáció mindenkinek jobban ízlett:)
Törlés