Megérkezett az esős, hideg őszi időjárás, amikor is nagyon jól tud esni egy tányér forró leves. Például ez a borsóleves, melyet a sok zöldség mellett a csirkeszárny tesz gazdaggá:)
Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:
1 csomag vegyes leveszöldség 279 Ft (1 hagyma, 3 sárgarépa, 1 fehérrépa, kisebb zellercikk és karalábécikk, 2 szál petrezselyemzöld)
1 zacskó fagyasztott zöldborsó (450 gramm) 185 Ft
60 dkg csirkeszárny 467 Ft
2 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál pirospaprika
só
kevés cukor
kacsazsír
kacsazsír
-----------------------------
összesen kb. 930 Ft
A csirkeszárnyat tisztítsuk meg és a forgóknál vágjuk három darabba. A szárnyvégek kivételével pirítsuk meg egy nagyobb lábosban felmelegített kacsazsíron, majd adjuk hozzá a megtisztított és kisebb darabokra, illetve vékony karikákra vágott zöldségeket, valamint a borsót. Pár perc pirítás után szórjuk rá a lisztet, a pirospaprikát, keverjük jól össze, majd 2 perc után öntsük fel annyi vízzel, amennyi a zöldségeket bőven ellepi. Tegyük még a levesbe a megtisztított, de egyben hagyott hagymát és közepes lángon főzzük puhára a húst és a zöldségeket.
A kész levest legvégül aprított petrezselyemzölddel és ízlés szerinti cukorral ízesítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése