2012. november 6., kedd

Szilvás kókuszgolyó



Tízórai recepten gondolkoztam, amikor jött a fényes megvilágosodás: kókuszgolyót kellene készítenem, mert egyrészt már régen volt nálunk terítéken, másrészt pedig mindenki szereti. További előnye, hogy nagyon hamar elkészül, sőt, igen egyszerűen megvalósítható, így Bence fiam szinte egyedül szokta formázni, hempergetni! És ami a legfontosabb szempont: újabb alkalom nyílt egy kis közös konyhai időtöltésre a gyerekkel!...de hogy valami újítást is vigyünk a dologba, kitaláltuk, hogy szilva befőttet teszünk a golyók közepébe (azt a szilva befőttet, amit a gyerkőcök anyukámékkal tettek el nyáron Mezőtúron), ami nagyon jó húzásnak bizonyult! Remekül passzolt a kókuszgolyóhoz a szilva! Bencus és én például a következőképpen ettük meg a golyókat: a tányéron három szilvával töltött kókuszgolyót tálaltunk, további szilvabefőttekkel körbevéve!...:)

Hozzávalók:

fék kg darált háztartási keksz 269 Ft
20 dkg vaj 345 Ft
20 dkg porcukor 71 Ft
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 dkg kókuszreszelék 74 Ft
a szilvabefőtt leve

4-5 db szilva apró kockákra vágva

5 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez 74 Ft
----------------------------------------------
összesen 835 Ft

A darált kekszet keverjük össze a porcukorral, kakaóporral, kókuszreszelékkel, majd morzsoljuk el az egészet a vajjal, végül pedig apránként annyi szilvalével öntsük fel és gyúrjuk össze, amennyivel egy nem morzsalékos, hanem jól összeálló, formázható masszát kapunk.

A masszából formázzunk diónyi gömböket, két tenyerünk között lapítsuk kicsit ki, tegyük a közepébe a kisebb kockára vágott szilvát, majd formázzunk belőle megint golyót és hempergessük meg a kókuszreszelékben.

Jól lehűtve tálaljuk.

1 megjegyzés: