2012. május 19., szombat

TAVASZ - 11. hét - SZOMBAT - Bocconcini - kicsit másképp


A Stahl Juditnál látott eredeti recept borjúkarajt, pármai sonkát és juhsajtot ír elő, én ezt kicsit pénztárca barátabbá tettem és sertés karajból, Sümegi sonkából és Trappista sajtból készítettem el ezt a nagyon finom ételt, melyet olaszos paradicsomszósszal tettem gazdagabbá. Mindenkinek nagyon ízlett, a gyerkőcöknek kiváltképp:)

Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):

10 közepes szelet sertés karaj (csont nélküli) 1345 Ft
10 vékony szelet Sümegi sonka 125 Ft
10 dkg Trappista sajt (10 szeletbe vágva) 159 Ft
só, bors

paradicsomszószhoz:
1 közepes fej vöröshagyma 15 Ft
2 gerezd fokhagyma
2 doboz hámozott paradicsom konzerv 398 Ft
só, bors
oregano
bazsalikom
kevés cukor
-----------------------------------------
összesen 2050 Ft

A hússzeleteket klopfoljuk ki és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Fektessünk rájuk egy-egy szelet sonkát és sajtot, majd szorosan tekerjük fel őket. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat és az összes hústekercset tegyük bele. Fedő alatt pároljuk puhára mindegyiket, majd ha az összes lé elforrt, vegyük le a fedőt és a tekercsek mindegyik oldalát süssük pirosra.

Közben a paradicsomszószhoz a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd 1-2 perc pirítás után a hámozott paradicsom konzervet is (levével együtt). Ízesítsük sóval, borssal és főzzük 8-10 percig. Ezután botmixerrel pürésítsük, tegyük vissza a gázra, szórjuk bele az oreganót, bazsalikomot és kevés cukrot. Forraljuk fel és a kész mártást öntsük a serpenyőben pirosra sült tekercsekre. Pároljuk együtt további 5 percig, majd zárjuk el alatta a gázt.

A kész ételt főtt rizzsel tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, viszem is a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. Anyu a sajt és a sonka mellé egy vékonyabb gerezd vöröshagymát tesz bele és bepanírozza, mint a rántott húst. Úgy is isteni finom(:

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés