2012. május 8., kedd

TAVASZ - 10. hét - KEDD - ...krémsajtos cékla



Mennyei ízharmónia jellemzi ezt az ételt: a cékla, a krémsajt és a dió együtt fenséges ízélményben részesíti a kedves különlegesebb ízekre is vágyó fogyasztót! Egyszerű, mégis különleges vacsorát sikerült készíteni, ami ráadásul vitaminokban is gazdag:) Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 4 főre:

2 db szép, közepes méretű cékla 150 Ft
5 dkg krémsajt 124 Ft
2,5 dkg tisztított dióbél
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 tojás 50 Ft
1 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
--------------------------
összesen 350 Ft

A céklát alaposan sikáljuk meg és héjastul tegyük bele egy nagyobb fazékba (őszinte leszek: én már az elején meghámoztam a céklákat). Öntsünk alá 3-4 dl vizet és fedő alatt, alacsony lángon főzzük 40 percig. Ezután hámozzuk meg, vágjuk félbe és a belsejüket kaparjuk ki úgy, hogy tölthetők legyenek.

A kivájt cékla darabokat vágjuk apróra és keverjük össze a krémsajttal, a durvára vágott dióbéllel, a zsemlemorzsával, a zúzott fokhagymával és a tojással, majd ízesítsük sóval és borssal.

A kivájt céklákat helyezzük tűzálló tálba és a mélyedését töltsük meg púposan a keverékkel.

Előmelegített forró sütőben süssük kb. 20 percig.

Mi melegen fogyasztottuk, de hidegen is lehet tálalni, attól függően, hogy előételnek, salátának vagy főételnek kínáljuk.

A recept Frank Júlia szakácskönyvében jelent meg.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és bíztos finom is.
    Köszi az ötletet:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de nem sziplán finom, hanem mennyeien! Érdemes kipróbálni:)

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki, el tudom képzelni az ízét, nagyon finom lehet. Amúgy is szeretem a céklát.

    VálaszTörlés
  3. klassz a cékla
    mángoldról képet raktam fel, lehet néhány piacon venni biztosan, hisz Nők Lapjában Bálint gazda is irt róla

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, utána járok, mert most már tényleg érdekel az íze:)

      Törlés