Azért kérdőjeles, mert nem ismerem az eredeti pásztortarhonya receptjét, nálunk sosem került asztalra, viszont amikor készen lett az étel, valahonnan beugrott ez a név. Szerintem ettem már pásztortarhonyát valahol, valamikor és tudom, hogy nagyon ízlett. A mai vacsorán gondolkozva a szaftos tarhonya ötlete tűnt vonzónak. Vágytam már valamilyen szaftosabb ételre, aminek fő összetevője a tarhonya és egy kis füstölt, főtt csülök vagy tarja vagy most a húsvét közeledtével sonka, csülök. A végeredmény nagyon finom lett és nem is kellett rá sokáig várni, mert kb. 20 perc alatt elkészült.
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma 62 Ft
egy kisebb zacskó tarhonya 149 Ft
2 paradicsom 89 Ft
2 paprika 198 Ft
1 kápia paprika 89 Ft
4 közepes burgonya 113 Ft
1 db zöldségleves kocka
só
pirospaprika
1 db babérlevél
15 dkg főtt, füstölt tarja 298 Ft
olaj
-------------------------------
összesen kb. 1000 Ft
A kockára vágott hagymát kevés olajon pároljuk puhára, szórjuk rá a pirospaprikát, öntsük fel kb. 1 dl vízzel és fedő alatt puhítsuk tovább. Közben a kétféle paprikát, a paradicsomot mossuk meg és kockázzuk fel, a burgonyát hámozás után szintén szeleteljük kisebb kockákra.
A hagymás alapra tegyük rá a tarhonyát, a paprikát, a paradicsomot és az egészet öntsük fel a tarhonya térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérlevelet és ha felforrt, a zöldségleves kockát is. Fedő alatt, néha megkeverve főzzük puhára. Ha kevés lenne alatta a víz, öntsünk alá még 1-2 dl-t. Az utolsó öt percre keverjük hozzá a nagyobb darabokra vágott tarját is és az egészet főzzük készre. A végén maradjon alatt némi szaft.
Azonnal tálaljuk. Mi friss kenyérrel és csemege uborkával fogyasztottuk.
Pásztortarhonya? Pásztortarhonya! Nekem bármikor jöhet. imádom
VálaszTörlésMost már mi is! Felkerült az állandó étlapra:)
TörlésMa elkeszitettem a pasztortarhonyat, es nagyon, de nagyon finom lett. Millio koszonettel!
TörlésA héten nem főztem húsost, kikoplaltattam a családot rendesen. Nagy bőjt:-) Ők szívesen ennék már, de jobban fog esni húsvétkor.
VálaszTörlésFinom, laktató egytálétel!
Így igaz! Bőjt után jó lesz a "hús vételezés":)
TörlésIgen, pásztortarhonya! Legalábbis én is hasonlóan készítem, s nagyon szeretjük!
VálaszTörlésAkkor nem lőttem nagyon mellé az elnevezéssel. Mostantól nálunk is ez lesz a pásztortarhonya:)
TörlésBevallom én sem tudom milyen a pásztortarhonya, de ez nagyon jól néz ki. Van is még egy csomag tarhonyám is, még azt is cipeltem magammal, nagyon szeretjük, így aztán ki is fogom próbálni, köszi az ötletet:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik a receptem! Ez egy igazi magyar étel, bízom benne, hogy a messzi Norvégiában is sikert fogsz aratni vele:)
TörlésEzer éve ettem utoljára hmmm és isteni finom :) én is hasonlóan készítem
VálaszTörlésRohanós hétköznapokon remek választás ez az étel, mert pillanatok alatt finom, meleg ételt tudsz az asztalra tenni:)
Törlés