2013. február 13., szerda

Choko Banane torta - 1. blogszülinap:)



Pontosan egy évvel ezelőtt írtam meg első bejegyzésemet és indítottam útjára ezt a blogot. Elevenen él bennem az egy évvel ezelőtti dilemma, nevezetesen az, hogy belevágjak-e. Kb. fél évig húztam-halasztottam a dolgot, vívódtam magamban, nem tudtam, hogy mit csináljak. Van értelme? Méltó leszek arra, hogy olvassanak? Elég jók lesznek a receptjeim?...és megannyi hasonló kérdés kavargott bennem. Aztán vettem egy nagy levegőt és belevágtam. És mennyire jól tettem! Imádom ezt a kis közösséget! Örülök, hogy én is a tagja lehetek! Rengeteg szuper recepttel lettem gazdagabb és nagyon sok virtuális barátot szereztem, akiknek elsősorban a receptjeit ismerem és esetleg a profilképükből tudom, hogyan is néznek ki. Mára már alig várom, hogy kiposztoljak egy receptet, örömmel olvasom a hozzászólásokat, mosolyt csal az arcomra, ha tetszik az elkészített étel és az mást is elkészítésre sarkall. Egyszóval: boldogság hormonokat termel ennek a blognak az írása! Nagyon szépen köszönöm minden kedves olvasómnak a látogatást!!! Ha van kedvetek, írjátok meg biztatásképpen, hogy miért szerettek hozzám benézni, mit találtok meg nálam, amit esetleg más blogokon nem! A jövőre nézve fontos információk ezek! Egyenlőre nincs facebook oldala a blognak, már elgondolkoztam azon, hogy kellene, mert a segítségével még több emberhez tudnám eljuttatni a receptjeimet. Az indulás óta az abszolút kedvencetek a dinnye süti. Ennek az egyzerű, ám látványos édességnek volt eddig a legmagasabb számú megtekintése. Talán ez is igazolja az első bejegyzésben leírtakat, miszerint az egyszerű, kevés pénzből elkészíthető ételeknek is van létjogosultsága a gasztroblogok világában. Háziasszonyként nekem a legnagyobb kihívást a minennapi ételek kitalálása okozza. Nehezen találok a hétköznapokra való egyszerű, gyorsan és kevés pénzből elkészítehtő recepteket. Pedig szeretek változatosan főzni. Amióta ezt a blogot elindítottam, vagyis egy éve, szinte minden nap más és más finom étel került az asztalra. Nem nagyon volt ismétlés. És ez jó...Ez lesz a célom a jövőben is...:)

Még egyszer szeretném megköszönni minden kedves olvasómnak a látogatást! Továbbra is igyekszem receptjeimmel mosolyt csalni az arcotokra...:)

A tortáról csak annyit, hogy egyik kedvenc édességem a banános csoki. Tetemes menyiséget meg tudok enni belőle. Ezen a vonalon kezdtem el gondolkozni és végül ez a torta valósult meg a gondolatokból. Fogadjátok szeretettel:)

Hozzávalók egy 26 cm-es kerek formához:
a piskótához:
3*2 db tojás 239 Ft
3*2 evőkanál cukor
3*2 evőkanál liszt
3*1 mokkáskanál sütőpor
az egyik laphoz 1 teáskanál sárga színű ételfesték

a krémhez:
1 nagy doboz magas zsírtartalmú tejföl 289 Ft
4 dl habtejszín 296 Ft
8 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília aroma
1 nagyobb citrom reszelt héja és leve 68 Ft
2 db érett banán 185 Ft

a díszítéshez:
5 dkg étcsoki 299 Ft
1 zacskó mini choko banane (19 db volt benne) 399 Ft
-----------------------------
összesen kb. 1900 Ft


A piskótához az egész tojásokat legalább tíz percig habosítsuk a cukorral (gépi habverőt használva), majd kisebb fokozatra kapcsolva szórjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt kerek formába és előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig. Mind a három lapot egyenként készítsük el, az egyik tésztájához adjuk hozzá a sárga ételfestéket is. A megsült lapokat hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejfölt keverjük össze a cukorral, a vanília aromával, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, az összeturmixolt banánnal és végül a kemény habbá vert tejszínnel. A krémet tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy kicsit összeálljon.

Az első piskótalapot tegyük tortatálra, kenjük meg a krém harmadával. Erre kerüljön a sárga színű piskótalap, melyet megint egy sor krémmel fedjünk be. Majd az utolsó piskóta és a maradék krém, mellyel a torta oldalát is vonjuk be.

A torta tetejét reszelt étcsokival és felszeletelt choko banane-val díszítsük (a közelgő Valentin-nap miatt kisebb szívecskéket vágtam ki papírból, ezzel mintázva meg a torta tetejét), az oldalát pedig félbevágott choko banane-val rakjuk körbe.

Jól lehűtve fogyasszuk:)

30 megjegyzés:

  1. Boldog első blogszülinapot kívánok! ...és még nagyon sokat! :) A banános csokit én is annyira imádom gyerekkorom óta. :o)) Klassz torta.
    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gabriella! Kívánjunk magunknak még sok boldog blogolással töltött évet:)

      Törlés
  2. Boldog szuletesnapot! :)
    A torta is nagyon jol nez ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm GasztroManó! A torta nagyon finom volt...:)

      Törlés
  3. Boldog, boldog, boldog születésnapot :-) Még sok-sok gyertyát kívánok!

    A torta nagyszerű és igazán alkalomhoz illő :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Viki! Olyan sokáig szeretném ezt a blogot írni, hogy a tortára már ne férjenek rá a gyertyák! Remélem a JóIsten ad ehhez elég erőt, egészséget, kitartást és kreativitást!:)

      Törlés
  4. Júúúj, a csokis banánok :D Nagyon szeretem őket :) Nagyon jó ötlet tortában is elkészíteni. Boldog blogszülinapot! Szeretek hozzád benézni, bevallom először azért, mert pontosan leírod az elkészülő ételek árát - apróság, de nem árt tudni, mert mindenki fix büdzséből gazdálkodik egy hónapban :) Számomra eddig a kedvenc a Kentucky csirkemell és sajttal töltött gomba hercegnőburgonyával és sült céklával. Mindkettőt felvettük a saját "heti menünkbe" ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Tejszínhab! Nagyon örülök, hogy tetszik a receptek mellé írt árkalkuláció (habár a legtöbb kritikát e miatt kaptam eddig...). Már többször megfordult a fejemben, hogy kihagyom az árakat, de most megerősítettél abban, hogy van értelme számolgatni. Nagyon örülök annak is, hogy a saját "heti menütökbe" bekerült két receptem. Igyekszem majd bővíteni az étlapotokat:))))

      Törlés
  5. Nagyon boldog blogszülinapot!!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon boldog blogszülinapot kívánok!!! Én a receptjeidet, a stílusodat és a humorodat egyaránt nagyon bírom, ezért rám mindig számíthatsz mint lelkes olvasóra!
    Viszont csak én nem szeretem a csokis banánt...brrr??? :))) De bármikor máskor mindent leennék a fotóidról....:-DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor nálad pont betaláltam ezzel a banános csokis tortával...!!!Nem hiszed el, de a torta készítése közben többször is te jártál a fejemben (...jaj, félre ne érts, nem úgy...), mivel elég sok banános receptet láttam nálad (ha jól emlékszem nálatok sógorod a nagy banán rajongó). Úgy terveztem, hogy nem készen vásárolom meg a banános csokit, hanem a nálad látott módon megcsinálom magam (tudod: sólisztgyurmából formát "öntök"...stb), de egyszerűen nem volt rá időm!...

      Köszönöm a kedves szavakat Zsuzsi! Valószínűleg azért hangolódtunk így egymásra (jaj, már megint egy félreérthető szófordulat...), mert hasonszőrűek vagyunk! Én is imádom a humorral fűszerezett megjegyzéseidet, a receptjeidet, a blogod egész hangulatát és ráadásul csak nálad nyertem eddig a blogos játékok közül!...:)... Úgyhogy számítok Rád a jövőben is! :))))

      Törlés
    2. :)))
      Amúgy sanszos hogy bevetem valamikor a krémedet a következő "sógor-szivató banános tortához"! Már megvan a következő alkalom és a terv is, naggggyon jó lesz! ;-)))
      És az sose baj, hogy gondolsz rám...:-DDD

      Törlés
  7. Nagyon boldog blogszülinapot kívánok! A banános csokival én is elmegyek; ez a torta szuper lett! Gratulaaaaaaaa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Muskátli Büfé! Hajrá banános csoki(torta)!!!:)

      Törlés
  8. Nagyon boldog blogszülinapot kívánok! Nagyon egy húron pendülünk akkor a banános csoki evészetben, sajnos nem tudom fékezni, parancsolni magamnak,még van addig eszem.:)) Ez a torta fantörpikus,el kell készítenem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Böbe! Örülök, ha elkészíted a tortámat. Nem fogsz benne csalódni! A banán és a citrom nagyon jó párt alkotnak benne:)))

      Törlés
  9. Boldog első blogszülinapot kívánok!:)A torta nagyon finom lehet,a banános csoki nekem is a kedvenceim közé tartozik. Gratulálok a sok finom recepthez és a kitartáshoz. Én még csak kb fél éve,hogy blogolok és nem tudom, hogy meddig jutok majd. A facebook oldal nagyon jót tesz a blognak - úgyhogy vágj bele:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Juditka! Igaz, hogy csak fél éve blogolsz, de nálam az egyik kedvenc vagy! Szuper recepteket töltesz fel, amiből pár már kiscsaládom kedvencei közé került (isteni almás krémes, tűzdelt burgonya - amit te másképp neveztél el, de nálam ezzel a névvel került fel a blogra...) SZóval remélem még sokáig tudok benézni hozzád valami finomságért!...:)

      Törlés
  10. Boldog Blogot! Én is imádom a banános csokit! :)) A torta szuper, a blog remek, az árak külön tetszenek, így van összehasonlítási alapom. Kívánok még sok-sok évet, rengeteg olvasót, kismillió "like"-ot! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Dina! A köszöntést, az információkat (hogy miért kedveled a blogom) és a sok "tetsziket" is! Jut eszembe! Elkészítettem a fahéjas csigádat! Hát az valami mennyei!!! Nemsokára hozom:)

      Törlés
    2. Jujujj! Kíváncsian várom! :))

      Törlés
  11. Boldog-boldog blogszülinapot! :) Kívánom, hogy továbbra is leld örömödet a blog írásában, okozzon a jövőben is sok örömöt (neked is és nekünk is)! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hajni! Igyekszem a ti és kiscsaládom kedvében is járni!...:)

      Törlés
  12. Kívánok még nagyon sok boldog blogszülinapot!
    Azért iratkoztam be hozzád valamikor a követők közé, mert tetszett a mottód, hogy kevés pénzből finomat és változatosat.
    Még mindig ezért járok hozzád, mert Te a hétköznapi embernek főzöl. Könnyen beszerezhető hozzávalókból, olcsón, finomat. Maradj is így, így kellesz Nekünk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mindkettőtöknek! Nagyon örülök, hogy ezt írod! Én valóban a hétköznapi embereknek próbálok segíteni (hiszen magam is az vagyok...). Azoknak, akik kis pénzből gazdálkodva sem szeretnének lemondani a finom ételekről. Mert nem kell! Szerintem az elmúlt egy évben felkerült receptek bizonyítják ezt! Maradom így, ha így kellek!:))))))

      Törlés
  13. Nagyon szép tortát kreáltál az alkalomhoz.
    Boldog blogszülinapot, és további jó blogolást kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Marisz! Igyekesztem! Örülök, hogy tetszik! Különösen egy olyan ebertől esik jól a dícséret, akik maga is csupa finomságot készít...:)

      Törlés
  14. Boldog blog szülinapot kívánok :) nagyon guszta tortát készítettél :)

    VálaszTörlés