2012. december 10., hétfő

TÉL- 28. hét- HÉTFŐ- Egyszerű tésztavacsora 3.


Az egyszerű tésztavacsora 1. és 2. után következzen a 3. felvonás. Az ötletet Neától merítettem. A recept elolvasása után egyből tudtam, hogy ezt a tésztaételt nekem is el kell készítenem. Persze szokásomhoz hűen kicsit másképpen. Például egyszerű spagetti tésztát használtam, kimaradt a csirkemell és csirkemell sonka került az ételbe, valamint kapribogyó helyett fekete olajbogyót tettem a szószba. Változtatások ide vagy oda,  ízre nagyon finom volt.

Hozzávalók:
1 csomag spagetti tészta 245 Ft
olaj
15 dkg csirkemell sonka 218 Ft
1 kisebb üveg magozott fekete olajbogyó 199 Ft
1 paradicsom 35 Ft
4 dl főzőtejszín 449 Ft
fél liter csirkehúslé
1 dl száraz fehérbor 78 Ft
3 evőkanál citromlé
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld 50 Ft
kb. 2 evőkanál étkezési keményítő
---------------------------------
összesen kb. 1300 Ft

A tésztát sós vízben főzzük ki, szűrjük le és keverjük össze pár evőkanál olajjal.

A sonkát kockázzuk fel és kevés olajon pirítsuk 1-2 percig. Öntsük hozzá a bort, hagyjuk felforrni, majd mehet bele a csirkehúslé, a tejszín, a fűszerek, az olajbogyó, valamint a kisebb kockákra vágott paradicsom is. A mártást hagyjuk felforrni, öntsük hozzá a kevés vízzel kikevert étkezési keményítőt és forrás után még kb. 5-8 percig főzzük. Csak a legvégén ízesítsük a citromlével.

A kifőtt tésztát a mártással bőven meglocsolva tálaljuk. (én nem szeretem a tésztát beleforgatni a szószba, mert amint a tészta magába szívja a nedvességet, száraz lesz az étel...mi inkább jó szaftosan szeretjük)

1 megjegyzés:

  1. Finom lehet ezzel a szósszal. A tejszínes szószoknál többször megjártam, hogy kicsapódott, de látom te is a végén tetted bele a citromlét.

    VálaszTörlés