2012. december 12., szerda

TÉL-28. hét-SZERDA- Keleti ízvilágú rizs


Van benne szójaszósz, currypor, rizs, méz, a szerencsésebbek korienderzölddel megszórhatják (én itt helyben sehol nem kapok ilyen fűszert, pedig páratlan íze van...), aki pedig a csípős ízeket szereti, tehet bele chiliszószt is (ha csak a páromnak és nekem készül, akkor nem hagyom ki belőle én sem...). Igazából húsos változatban még finomabb ( currys csirke néven még februárban kiposztoltam), de így is remek volt:)

Hozzávalók:

fél kg rizs 134 Ft
5 dl csirkehúsleves
5 dl víz
1 csokor újhagyma 119 Ft
1 kisebb fej vöröshagyma 12 Ft
1 db bármilyen színű kaliforniai paprika 119 Ft
só, őrölt bors
5 evőkanál szójaszósz
5 evőkanál méz
3 evőkanál currypor
5 gerezd fokhagyma
olaj
---------------------
összesen kb. 500 Ft

Az újhagymát karikázzuk fel, a vöröshagymát aprítsuk össze, a paprikát vágjuk kisebb kockákra. Egy nagyobb lábosban melegítsünk olajat és fonnyasszuk meg rajta a vöröshagymát, majd pár percig pirítsuk tovább az újhagymával. Ezután borítsuk a hagymákra a rizst és kb. 5 percig pirítsuk tovább az egészet.

Ezután öntsük fel a csirkehúslevessel és a vízzel, sózzuk meg, dobjuk hozzá a paprikát és alacsony lángon, fedő alatt főzzük puhára a rizst.

Az ételnek nem szabad száraznak lennie, ezért ha szükséges, a fedő levétele után, öntsünk még alá vizet, majd fűszerezzük a curryvel, mézzel, szójaszósszal és a zúzott fokhagymával. Rottyantsuk össze és készen van. Aprított korienderzölddel megszórva a legfinomabb:)

2 megjegyzés: