2012. november 19., hétfő

ŐSZ-26. hét-HÉTFŐ- Pudingos pohárkrém


Van egy régi, gyerekeknek szóló szakácskönyvem (már nem emlékszem hogy mikor és kitől kaptam), tele szuper, könnyen elkészíthető receptekkel és színes fotókkal. Ez a könyv sokáig porosodott a polcon, míg most hétvégén Bogicám kezébe akadt. Rögtön ki is szemelt egy pohárkrém receptet, amelyet szinte egyedül el is készített, megörvendeztetve minket vele:)

Hozzávalók 8 db, a képen látható pohárhoz:

1 csomag csokis pudingpor 98 Ft
1 csomag vaníliás pudingpor 98 Ft
1 csomag puncs ízű pudingpor 98 Ft
1 liter tej 145 Ft
10 evőkanál cukor
fél liter meggylé
fél üveg meggybefőtt (házi)

4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál porcukor
forró víz
----------------------------------
összesen kb. 500 Ft

Készítsük elő a poharakat és mindegyik aljába tegyünk 6-8 szem magozott meggyet.

A csokis pudingport keverjük ki csomómentesre a fél liter tejből kimért 8 evőkanál tejjel, öntsük fel a többi tejjel, keverjük hozzá a 4 evőkanál cukrot és alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrítsük be. A kész pudingot osszuk el egyenletesen a poharakban.

A vaníliás pudingport hasonló módon készítsük el és öntsük rá a csokis rétegre.

A kakaóport és a porcukrot vegyítsük össze, majd öntsük fel annyi forró vízzel, hogy egy nem túl folyós, de azért "kenhető" masszát kapjunk. Csorgassuk rá a vaníliás rétegre.

A puncsos pudingport keverjük ki a meggylével és 2 evőkanál cukorral,  majd alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrítsük be. Ezzel zárjuk a rétegezést.

TIPP: díszíthetjük a pohárkrém tetejét tejszínhabbal és meggyszemekkel.

13 megjegyzés:

  1. Látom, az alma tényleg nem esett messze a fájától! Nagy gratula a kis szakácsnőnek! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az elismerést a kis szakácsnő nevében is:)

      Törlés
  2. Erre mondják, hogy örökölte a gyerek a tehetséget ;) Nagyon guszta a tálalás és finom is lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)...mivel látja az édesanyját minden nap a konyhában sürögni-forogni, természetes, hogy ő is kedvet kap, aminek én nagyon örülök és igyekszem teret is engedni a kreatív kis szakácsnőmnek:)

      Törlés
  3. Szia! Előre is bocsánatot kérek, ha netán tolakodónak tűnök, de úgy érzem, ezt a kérdést fel kell tennem: nem annyira régóta bár, de egy ideje már követem a blogodat. Napi egyszer biztos feljövök, hátha van új tipp, recept. Egy ideje azt látom, főleg édességek, desszertek kerülnek bemutatásra, levesek, főételek kevésbé. Ennek van oka? Esetleg lehet kérni, hogy több egyéb recept is felkerüljön? Vagy nekem az is jó, ha csak az étel neve szerepel -mert esetleg már írtál róla, vagy nincs kedved, időd felrakni a teljes receptet...szóval kvázi mint egy menü ajánló. Persze az emberek nem készítenek minden nap 3 fogásos menüt, értem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Edit! Nagyon örülök, hogy ilyen gyakran ellátogatsz "hozzám", szívet melengető érzés:) A munkámban a november és a december hónap elég húzós, nagyon sokat dolgozom, emberekkel foglalkozom, ami a nap végére szellemileg teljesen lemerít, így előfordul, hogy nincs erőm és emiatt kreatív ötletem sem az aznapi vacsorához. Emellett még a három gyermekem ügyes-bajos dolgaival is foglalkozom minden nap (tanulás, táncóra, fellépés, szorgalmi feladataok, házi feladat...). Így olyan kedvenc, könnyen és gyorsan elkészíthető recepteket veszek elő, amelyek nagy része már felkerült a blogra. Február óta blogolok, így csak azt tudom ajánlani, hogy a régebbi receptek között mazsolázz. Viszont remek ötletet adtál: azokon a heteken, amikor nem tudok újdonsággal szolgálni, akkor én is mazsolázok a régebbi receptek közül és párat újból figyelmetekbe ajánlok! Nagyon örülök minden inspiráló megjegyzésnek, mert látod milyen jó ötletet adtál...:))))

      Törlés
    2. Köszönöm a válaszodat, és örülök, hogy adtam én is egy kis ötletet Neked. Azért szeretem a blogodat, mert valóban elkészíthető, "hagyományos" recepteket találok Nálad, ezért mindig van egy-egy recept, amit már alig várom, hogy kipróbáljak:) Csak azért volt ez a felvetés, mert sütit nem minden nap készítek, viszont a főételek ugye elengedhetetlenek. Itt van pl. a dödölle. Ha nem írod, eszembe se jut, pedig már régóta fenem rá a fogam. Most bizti ki fogom próbálni! :)

      Törlés
    3. Köszönöm a válaszodat, és örülök, hogy adtam én is egy kis ötletet Neked. Azért szeretem a blogodat, mert valóban elkészíthető, "hagyományos" recepteket találok Nálad, ezért mindig van egy-egy recept, amit már alig várom, hogy kipróbáljak:) Csak azért volt ez a felvetés, mert sütit nem minden nap készítek, viszont a főételek ugye elengedhetetlenek. Itt van pl. a dödölle. Ha nem írod, eszembe se jut, pedig már régóta fenem rá a fogam. Most bizti ki fogom próbálni! :)

      Törlés
  4. Bogicád nagyon ügyes, igen finomnak látszik a pohárkrém! :)

    VálaszTörlés
  5. Ügyes Leányzó! Szépet alkotott, s finomat!

    VálaszTörlés