2013. március 16., szombat

Ünnepre!

Egy szuper húsvéti játék stafétáját kaptam meg Hajni/Zoliéktól, a sarokkonyha blog íróitól. A játék lényege az, hogy a közelgő húsvéti ünnepre ajánljak ételeket a saját repertoáromból, átböngészve ezzel egyrészt saját blogomat (régen elfelejtett recepteket fedeztem fel újra!), másrészt pedig kedves olvasóimnak néhány általam preferált receptet ajánlva. Következzen az általam ajánlott ételek listája. Fogadjátok szeretettel:)

Először is jöjjön egy kis "pálinka korcsolya". Mert ugye az ünnepre összegyűlt család első dolga, hogy koccint valamilyen finom (lehetőleg házi) pálinkával, ami után azonnal be kell kapni egy kis finom sós süteményt. Ehhez ajánlom a következő hajtoványt:


sajtkrémes-snidlinges hajtoványok
 
Az ünnep örömére legurított kupica után jöjjön egy nagyon finom tavaszi leves:
 

tavaszi retekleves

Második fogásnak négyféle ételt ajánlok:


oldalas ajvárral és sós rétessel


tojáskrémmel töltött rántott sonkaszeletek


kenyértésztában sült füstölt csülök tormával


sonkás-tormás palacsinta

Az ételsor lezárására valami igazán finom desszertet kerestem, de nem tudtam választani, mert nagyon sok finom édesség készült nálam (bocsi a szerénytelenségért...). Végül két nagyon egyszerű sütemény lett a befutó. Az elsőt azért tettem fel a listára, mert mostanában nagyon megkedveltük a banános sütiket, a másodikat pedig azért, mert anno nagy sikert aratott. Nem csak az íze, de a különleges formája miatt is.


banános keksz piramis


almarózsa

Bízom benne, hogy tudtam pár jó ötletet adni:)




19 megjegyzés:

  1. Jó ez a játék, elég megnézni az ajánlásokat, és már össze is lehet állítani a húsvéti menüt, nálad is találtam jópár ötletet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nálad, meg Hajniéknál is! Mondjuk ehhez nem kell játék, mert mindig találok jó recepteket nálatok! Viszont remel alkalom volt arra, hogy régen elfelejtett recepteket fedezzek fel magamnak megint:)

      Törlés
  2. Szuper ételek,köszönöm az ötleteket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy benéztél:) Örülök, hogy találtál kedvedre való ételt!

      Törlés
  3. Ügyes voltál, szuper menüsort állítottál össze. Azt nem csodálom, hogy nehéz volt a választás,mert tele vagy finom receptekkel. Javítottam a nevet, bocsi az elkeresztelésért:-)

    VálaszTörlés
  4. Óhhh...Nálatok töltöm az Ünnepeket ha nem gond! Jó előre szóltam? ;-DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hááát...még pont beleférsz a határidőbe:)))

      Törlés
  5. Szuper lett - mindegyik nagyon inspiráló! Mikorra lehet menni?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó menüsor, inspiráló :)

    VálaszTörlés
  7. Hát van választék, csak a döntés olyan nehéz mindig:) A retek levesed nagyon tetszik, még sosem ettem, de a többi is szuper. Nekem még gőzöm sincs miket fogok készíteni, de talán pár új dolog sorra kerül, már több száz mentett receptem van, ha nem ezer, egy élet is kevés rá, hogy mindet kipróbáljam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A retek levest vedd fel a listára, nem fogsz benne csalódni! Annyi jó recept kering a blogokon, hogy tényleg piszok nehéz választani. De remélem megérünk még jó pár húsvétot, így csak sorra kerülnek majd az elmentett receptek:)

      Törlés
  8. Újabb csábító felhozatal!

    VálaszTörlés