2013. február 22., péntek

Gyors, finom pohárkrém


Nem tudom, mi a biológiai magyarázata, de állandóan édességet ennénk. Én mindig is édesszájú voltam, egy finom süteményért lemegyek a térképről, viszont mostanában Drágám is egyre gyakrabban kérdezgeti, hogy "Van itthon valami édesség?". A gyerkőcök pedig alapjáraton imádják a különböző sütiket, csokikat és egyéb édesipari készítményeket. Ettől függetlenül - felelős szülőként viselkedve - nincs nálunk mindennapi, korlátlan édesség fogyasztás! Nincs két étkezés közötti nassolás! Viszont hétvégén mindig sütök valami finomat, esetleg hétköznap is becsúszik egy-egy finomság. Mint például most. Csütörtök estéről lévén szó, nem gondoltam több órás konyhai mutatványra, ezért választottam ezt a gyorsan elkészíthető pohárkrémet. Az ötletet Hankkánál láttam. Bevásárlásra Drágám jelentkezett, aminek az lett a következménye, hogy a bevásárlólistán szereplő tételektől némiképp eltérve változott az eredeti elkészítési terv...(natúr joghurt helyett kekszes ízesítésűt vett, elfelejtette a babapiskótát, amit a pohárkrém aljára gondoltam...), de a végén ezt már nem is bántuk, mert így is nagyon finom lett a pohárkrém. Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott...:)


Hozzávalók:
4 db kis pohár görög joghurt (most kekszes ízű) 339 Ft
4 dl habtejszín 296 Ft
1 csomag vaníliás cukor 37 Ft
2 evőkanál cukor
1 csomag habfixáló 115 Ft
1 csomag gyümölcskocsonyapor (nálam most epres) 294 Ft
6 db kerek babapiskóta
------------------------
összesen kb. 1100 Ft

A jól lehűtött habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd forgassuk össze a joghurttal, a vaníliás cukorral és a cukorral. A 6 db kikészített pohárkát (nálam a fentebb látható poharakat) töltsünk meg a krémmel. Mindegyik tetejére tegyünk rá egy kerek babapiskótát. A gyümölcskocsonyaport a tasakján leírtak szerint készítsünk el, hagyjuk langyosra hűlni, majd osszuk el a poharakban. Az édességet jól lehűtve tálaljuk.

14 megjegyzés:

  1. Először azt hittem, a tetején barack van :) Na, akkor látom a férfiak már csak ilyenek, az enyém is úgy jön haza bevásárlásból, hogy: nem találtam ...-t, de volt helyette... és akkor a menü is módosul :)) Az összetevőket elnézve nagyon fincsi lehet ez a pohárkrém :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Na, akkor látom a férfiak már csak ilyenek"...és uyge, ezért (is) szeretjük őket annyira...:)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Nekem először a tükörtojás ugrott be...:)...a barack jobban hangzik:)

      Törlés
  3. Ha rájössz a biológiai magyarázatra, kérlek oszd meg velem is, és együtt kezeltetjük magunkat "édesség-kívánat"ellen! ;-))))
    Amúgy a gyönyörű pohárkrém természetesen jöhet, így ahogy van: kekszes joghurttal és babapiskóta nélkül! Egyébként minek is a babapiskóta ha kekszes a joghurt??? ;-)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a finomságot én is bármikor bevállalnám. Nagyon mutatós.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea! Végre sikerült mutatósra fényképezni valamit:)

      Törlés
  5. Az a helyzet, hogy megszoktuk (-ák), hogy mindig van valami finomság. Így van nálunk is:-) ebéd után mindenki várja a "nyomtatni valót":-)
    Finomságot készítettél újra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Nálunk is így van. És ha véletlenül nem készül a konyhában édesség...

      Törlés
  6. Örülök, hogy megihlettelek, nagyon gusztára sikeredett, nem csoda, hogy hamar elfogyott! :) (A bevásárlás pedig nálunk is így zajlik, előre félek, hogy mivel fog hazaállítani a drágám! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hankka a kedves szavakat és a receptet is! :)

      Törlés
  7. Áááá, ez nálunk is annyira tipikus! :)
    A bevásárlólistára még azt is ráírom, hogy milyen színű az adott termék csomagolása, hogy véletlenül se tévessze el. Aztán amikor mégis mást hoz haza, akkor jön a szokásos kifogás: de hát abból nem volt! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)...zene füleimnek, hogy nem csak nálunk fordulnak elő ilyen bakik! Pedig én még azt is megteszem a Drágámnak, hogy a bevásárlólistára olyan sorrendben írom fel a dolgokat, ahogy azok a boltban egymás után következnek!!!...Így ha lemarad valami, nem kell kilómétereket visszasétálni érte! (a női bevásárlólistákról van egy fergeteges stand up-ja Kovács Andárs Péternek, a youtube-on rá tudsz keresni...)

      Törlés