2013. január 14., hétfő

Töltött batyu 2. (élesztő nélkül)



Most nem párizsival, hanem tejföllel elkevert sonkával és a burgonyasalátából megmaradt angolzellerrel töltve. Egyébként még a szilveszteri büfé-asztalra készült, a sok más finomság mellé, amit nemsokára posztolok. Mosolygó szívvel nyugtáztam, hogy gyorsan fogy...Tegnap beszéltem a Szegeden harmadéves jogász hallgató húgommal, aki szintén erre a hétre tervezte ennek az élesztő nélküli kis finomságnak a megsütését, mert a sok tanulás mellett nem sok ideje marad főzésre, viszont ennie kell, lehetőleg valami finomat és nagyon tetszik neki ez a recept. Megerősítettem elhatározásában, miszerint bátran süsse meg, mert egyrészt valóban gyorsan megvan és finom, másrészt ennyi kikapcsolódás kell a tanulással eltöltött órák mellé. De nem csak neki, hanem mindenkinek bátran ajánlom:)

A tészta hozzávalói és elkészítése itt (a párizsis batyunál).

A töltelékhez keverjünk össze kb. 10 dkg bármilyen apró kockákra vágott sonkát (én elég jó áron veszem a csirkemell sonkát, így azt tettem bele) kb. 2-3 evőkanál tejföllel, pici sóval, borssal és 1 szál szintén apró kockákra vágott angolzellerrel. Ezzel töltsük meg a tésztát, amit a fentebb belinkelt bejegyzésben olvashatóak szerint hajtsunk batyu alakra és süssük meg.

10 megjegyzés:

  1. Igen, nekem is nagyon tetszik, h nem élesztős :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?! Na nem mintha baj lenne az élesztős tésztákkal. SŐT! De a súlyos időhiányban szenvedőknek ez egy sokkal jobb megoldás:)

      Törlés
  2. Szuper recept, nem csoda ha a szilveszteri kínálat egyik sztárja volt! :)

    VálaszTörlés
  3. Finomak lehetnek és hamarabb is megy, hogy nem kell keleszteni!

    VálaszTörlés
  4. Ki gondolta volna, hogy élesztő nélküli... Én legalábbis nem. De ez nem hátrány, sőt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Előny az időspórolás miatt és előny azért is, mert ugyanolyan finom, puha, mint az élesztős társai:)

      Törlés
  5. Élesztő nélküli? De jó! Megyek is megnézem a másik bejegyzésednél a receptet...

    VálaszTörlés