Ma egy spagettit főztem, paradicsomos szósszal, amelynek az a különlegessége (legalábbis számomra, merthogy eddig így még nem készítettem), hogy tettem a szószba egy tubus natúr ömlesztett sajtot. Ez nagyon jó döntés volt! Sokkal finomabb ízt kapott így ez az egyszerű paradicsomos szósz, mintha a kész spagetti tetejére reszeltem volna sajtot. A 3-as számú egyszerű tésztavacsorám receptje is hasonló.
Hozzávalók:
1 csomag spagetti tészta 199 Ft
1 közepes fej hagyma 16 Ft
2 gerezd fokhagyma
7 dl házi paradicsomlé
10 dkg csirkemell sonka 139 Ft
1 kis üveg magozott fekete olajbogyó 199 Ft
1 tubus natúr ömlesztett sajtkrém (10 dkg) 205 Ft
só, őrölt bors
bazsalikom
olaj
---------------------------------
összesen kb. 760 Ft
A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le és keverjük össze 1-2 evőkanál olajjal (aki a kifőtt tésztát összeforgatja a szósszal, annak nem kell az olajjal bajlódnia, én viszont nem szeretem beleforgatni a szószba, mert a tészta magába szívja az összes nedvességet és az étel száraz lesz, ezért teszek a tésztába olajat, hogy felhasználásig ne ragadjon össze)
A hagymát aprítsuk fel és egy közepes lábosban hevített olajon pároljuk puhára. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és pár perc pirítás után öntsük fel a paradicsomlével. Főzzük alacsony lángon kb. 10-15 percig, hogy a hagyma megpuhuljon. Közben ízesítsük a fűszerekkel.
A sonkát kockázzuk fel, az olajbogyóról öntsük le a levét és mindkettőt tegyük bele a szószba. 5 perc lassú főzés után az egészet dúsítsuk a pár evőkanál szsósszal kikevert sajtkrémmel. Addig főzzük, amíg a sajtkrém felolvad a forró szószban.
A kifőtt spagettit a kész szósszal meglocsolva tálaljuk.
Milyen ötletes! Szombaton el is készítem, de olívabogyót csak a férjem kap hozzá...:)
VálaszTörlésOké! (ez valami férfi dolog, hogy csak ők szeretik az olajbogyót? nálunk kisfiam kétpofira eszi, a férjem is, a lányok viszont rá sem tudnak nézni...)
Törlés