Most nem párizsival, hanem tejföllel elkevert sonkával és a burgonyasalátából megmaradt angolzellerrel töltve. Egyébként még a szilveszteri büfé-asztalra készült, a sok más finomság mellé, amit nemsokára posztolok. Mosolygó szívvel nyugtáztam, hogy gyorsan fogy...Tegnap beszéltem a Szegeden harmadéves jogász hallgató húgommal, aki szintén erre a hétre tervezte ennek az élesztő nélküli kis finomságnak a megsütését, mert a sok tanulás mellett nem sok ideje marad főzésre, viszont ennie kell, lehetőleg valami finomat és nagyon tetszik neki ez a recept. Megerősítettem elhatározásában, miszerint bátran süsse meg, mert egyrészt valóban gyorsan megvan és finom, másrészt ennyi kikapcsolódás kell a tanulással eltöltött órák mellé. De nem csak neki, hanem mindenkinek bátran ajánlom:)
A tészta hozzávalói és elkészítése itt (a párizsis batyunál).
A töltelékhez keverjünk össze kb. 10 dkg bármilyen apró kockákra vágott sonkát (én elég jó áron veszem a csirkemell sonkát, így azt tettem bele) kb. 2-3 evőkanál tejföllel, pici sóval, borssal és 1 szál szintén apró kockákra vágott angolzellerrel. Ezzel töltsük meg a tésztát, amit a fentebb belinkelt bejegyzésben olvashatóak szerint hajtsunk batyu alakra és süssük meg.
A tészta hozzávalói és elkészítése itt (a párizsis batyunál).
A töltelékhez keverjünk össze kb. 10 dkg bármilyen apró kockákra vágott sonkát (én elég jó áron veszem a csirkemell sonkát, így azt tettem bele) kb. 2-3 evőkanál tejföllel, pici sóval, borssal és 1 szál szintén apró kockákra vágott angolzellerrel. Ezzel töltsük meg a tésztát, amit a fentebb belinkelt bejegyzésben olvashatóak szerint hajtsunk batyu alakra és süssük meg.
Igen, nekem is nagyon tetszik, h nem élesztős :)
VálaszTörlésUgye?! Na nem mintha baj lenne az élesztős tésztákkal. SŐT! De a súlyos időhiányban szenvedőknek ez egy sokkal jobb megoldás:)
TörlésSzuper recept, nem csoda ha a szilveszteri kínálat egyik sztárja volt! :)
VálaszTörlésKöszi:) Nemsokára hozom a többi "sztárt" is:)
TörlésFinomak lehetnek és hamarabb is megy, hogy nem kell keleszteni!
VálaszTörlésÚgy, úgy...A szakértő szemek:)))
TörlésKi gondolta volna, hogy élesztő nélküli... Én legalábbis nem. De ez nem hátrány, sőt!
VálaszTörlésElőny az időspórolás miatt és előny azért is, mert ugyanolyan finom, puha, mint az élesztős társai:)
TörlésÉlesztő nélküli? De jó! Megyek is megnézem a másik bejegyzésednél a receptet...
VálaszTörlésRendben....:)
Törlés