2012. február 27., hétfő

TÉL - 3. hét - KEDD - Paradicsomos káposzta sült virslivel


Paradicsomos káposzta sült virslivel
Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):

fél fej káposzta 50 Ft (a másik felét a holnapi salátához használom fel)

1 teáskanál őrölt fűszerkömény
1 liter paradicsomlé (100 %-os) 269 Ft
olaj
pár evőkanál liszt
cukor
virsli (bármilyen, nálunk most "roppanós" volt)
----------------------------------
összesen 350 Ft + a virsli

A fél fej káposzta torzsáját vágjuk ki, a káposztát csíkozzuk fel. Egy fazékban tegyük fel annyi vízzel főni, amennyi éppen ellepi. Sózzuk meg, szórjuk bele a fűszerköményt és főzzük puhára a káposztát.

Készítsük el a rántást: a lisztet annyi olajon kezdjük el pirítani, amennyivel folyós állagú marad és nem lesz csomós (ha túl sok lisztet tettünk volna az olajba, akkor további olaj hozzáöntésével javíthatunk az állagán). Pár perc pirítás után öntsük a rántásra a paradicsomlevet, kézi habverővel keverjük csomómentesre és alacsony lángon, sűrűn megkeverve főzzük sűrűre. Közben enyhén sózzuk és szórjunk hozzá kevés cukrot is.

Ha megpuhult a káposzta, öntsünk le róla annyi főzővizet, hogy a fazékban kb. 5 dl maradjon. Tegyük vissza a gázra és öntsük a káposztához a paradicsomos rántást. Forraljuk fel és ha szükséges ízesítsük a kész ételt sóval vagy cukorral.

Hőálló tálat kenjünk ki vékonyan olajjal és rakosgassuk egymás mellé a virsliket. Forró sütőben süssük őket pirosra.

TIPP: a párommal szeretjük a csípős ízeket, ezért a saját virslinket sütés előtt megszórtam chilis fűszerkeverékkel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése