2013. május 31., péntek

Penne házi sajtkrémmel


A házi sajtkrém receptjét Hajni/Zolinál láttam. Ők kenyérre kenhető krémként fogyasztották. Én picit továbbgondoltam ezt a remek kis krémet és tésztára "kenhető" variációban használtam fel. Nagyon bejött a végeredmény, csak ajánlani tudom:)

Hozzávalók:
fél kg túró
1 egész tojás
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
12,5 dkg margarin
só, bors
aprított petrezselyemzöld
őrölt fűszerkömény
(szezon idején medvehagyma)
kevés tejföl (kihagyható)

1 csomag penne tészta

tálaláshoz 2-3 nagyon apró kockára vágott paradicsom

A túrót, tojást, szódabikarbónát és a margarint jól keverjük össze, majd alacsony lángon, állandóan kevergetve főzzük 10-15 percig. Ezután húzzuk le a tűzről, ízesítsük a fűszerekkel és ízlés szerint lazítsuk kevés tejföllel.

A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le. A tányérra szedett tésztára szedjünk a sajtkrémből, tegyünk rá a paradicsomból és már tálalhatunk is. (ha a házi sajtkrémet kenyérre szeretnénk kenni, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl és ezután kenéyrre, zsömlére, kiflire, bagettre kenve fogyasszuk)


5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! A szódabikarbóna miért kell bele?

    VálaszTörlés
  2. Micsoda szuper ötlet - köszi! Férjem imádja a sajtot (én is persze), a sajtkrémet!

    VálaszTörlés
  3. Hű de fincsi! Kedvem támadt házi tésztát gyúrni mellé, akkor lenne ám csak az igazi! :)

    VálaszTörlés
  4. Finomat készítettél ismét :)

    VálaszTörlés
  5. Ilyen egy kreatív anyuka! Nagyon finom tésztára is!

    VálaszTörlés